Glen Hansard vydává nové album, kde se intimita mísí s elektronickou bouří

Glen Hansard vydává nové album, kde se intimita mísí s elektronickou bouří 

V pátek 12. dubna vyjde nové studiové album Glena Hansarda. „This Wild Willing“ vydá nakladatelství Anti-Records. Známé z něj už jsou dvě hudební ochutnávky.

Od doby, co Glen Hansard vyhrál Oscara za píseň Falling Slowly k filmu Once, už uplynulo jedenáct let a Hansard se od té doby posunul od dublinského buskera hrajícího písně od Boba Dylana nebo Leonarda Cohena k profesionálnímu písničkáři se světovým ohlasem. Jako hlavní zpěvák irských The Frames kombinuje rock’n’rollové tendence s klidným a osobitým písničkářstvím.

Teď se Hansard chystá vydat čtvrté studiové album, které následuje spíše tu druhou cestu – originální hudba sólového Glena Hansarda je většinou intimní a poklidná. V zimě vypustil do světa singl I’ll Be You, Be Me, ve kterém se mísí hudební křehkost s nástrojovou bouří. Hansard k jeho prvnímu poslechu poradil fanouškům, aby si při něm zesílili zvuk a pustili si píseň do sluchátek.

Na nahrávce se podílel producent David Odlum a irští hudebníci, se kterými Hansard dlouho spolupracuje, i specialisti na elektronickou hudbu. Od nového alba nazvaného This Wild Willing totiž posluchači rozhodně nemají očekávat nic jiného než otevřenost k novým nápadům a experimentům.

To potvrzuje i druhý singl, který Glen Hansard zveřejnil v březnu. Fool's Game je na první poslech jemná milostná píseň, která ale vygraduje v elektronickou směsici zvuků, než přijde opět uklidnění s pianem a ženským zpěvem.

O novém albu s dvanácti písněmi Hansard řekl: „Tato sbírka písní vznikla hlavně z nápadů, které vznikly při improvizaci, následuje melodické linky, jsou to nápady, které jsme dopracovali k závěrům.“

Písničkář je od 7. března na evropském jarním turné, během kterého si udělal pár amerických přestávek. Přijede i do České republiky, kde vystoupí 11.5. v brněnském Sono Centru, poté bude pokračovat do Varšavy a Berlína. O jeho koncertu v Divadle Archa před třemi lety jsme napsali jednoznačně pozitivní report.

Zdroj: Anti.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!