Čechomor vyráží na turné s muzikanty z dechového orchestru Kumpánovi muzikanti

Čechomor vyráží na turné s muzikanty z dechového orchestru Kumpánovi muzikanti 

Po úspěšném loňském roce, kdy Čechomor vydal CD „Nadechnutí“ ke svému třicetiletému výročí a absolvoval společné turné s dechovým orchestrem Kumpánovi muzikanti, se v podobné sestavě navíc s hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou známá kapela vydává na další sérii koncertů po České republice.

Na nejnovějším albu Nadechnutí se podíleli i Kumpánovi muzikanti, kteří do dechových úprav převedou mnohé hity skupiny Čechomor během koncertů v rámci jejich letošního turné. To začne 27. května v Olomouci a bude pokračovat do Ústí nad Labem, Frýdku-Místku, Brna a Pardubic.

"Na spolupráci s Kumpány se velice těším, naše písně díky nim dostaly novou energii. Navíc si spolu skvěle rozumíme i mimo pódium, jsme taková sehraná parta," popisuje František Černý, jak se těší na novou formu písní. K turné Čechomor připravuje i vydání nového videoklipu k písni Mamko, nedávej mě z alba Nadechnutí. Natáčeli ho minulý rok a jeho tématem je ohlédnutí za loňským turné. Fanoušci se mohou těšit na záběry z koncertů i scénky ze zákulisí.

"V klipu chceme přiblížit našim fanouškům i tu část turné, kterou normálně nemají šanci vidět, například jak se na koncerty připravujeme, kde zkoušíme, ale i celkovou atmosféru v kapele," vysvětluje Karel Holas. Kromě toho bude během všech pěti koncertů Čechomor nahrávat svůj nový živák. Návštěvníci koncertů se tak stanou součástí nahrávacího procesu a budou u vzniku živé nahrávky. Písně s veselejší atmosférou v kontaktu s publikem a v nových aranžích s dechy se pak objeví na albu, které by mělo vyjít letos na podzim.

Navíc i letos mají fanoušci Čechomoru možnost spolu s kapelou přispět obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky, kterou kapela již třináctým rokem podporuje. Kromě Kumpánových muzikantů bude Čechomoru hostovat i zpěvačka Martina Pártlová.

Turné Čechomor 2019:

27.5. OLOMOUC

11.6. ÚSTÍ NAD LABEM

28.5. FRÝDEK-MÍSTEK

24.6. BRNO

10.6. PARDUBICE

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?