Letošní FestiWall připomene legendární pořad Na Kloboučku. Jam spojí původní hudebníky s mladší generací

Letošní FestiWall připomene legendární pořad Na Kloboučku. Jam spojí původní hudebníky s mladší generací 

Na letošním ročníku festivalu FestiWall se odehraje speciální koncert, který připomene legendární hudební pořad Na Kloboučku. Hudebníci, kteří vystoupili v rámci televizního pořadu, zahrají v modřanském areálu Kytary.cz od 6. do 8. září. Bude mezi nimi třeba Dan Bárta, Kamil Střihavka a Bára Basiková.

V letech 1995 až 2002 vysílala Česká televize hudební pořad Na Kloboučku, který ovlivnil generace muzikantů a hudebních fanoušků. Letos si ho připomenou návštěvníci modřanského festivalu FestiWall 2019 od 6. do 8. září naproti graffiti zdi v areálu Kytary.cz, podle které se celá akce jmenuje. Speciálním koncertem bude provázet Michal Pavlíček s Ondřejem Konrádem, kteří na podiu přivítají jednak přední hudebníky jako Dana Bártu nebo Kamila Střihavku, jednak zástupce mladé generace.

V rámci vystoupení Na Kloboučku LIVE u nás zazní živě ty nejlepší pecky historie pořadu v podání rezonujících jmen naší hudební scény,“ láká na jedinečnou akci promotér festivalu Filip Černý z Kytar.cz. Jam session připomínající improvizování v televizním pořadu bude tvořit Michal Pavlíček s původním bubeníkem Jiřím Zelenkou a baskytaristou Jiřím Veselým. K těm se postupně přidají třeba právě Bárta nebo Střihavka, Bára Basiková, Ondřej Konrád, Mirek Chyška, Jaroslav Gabriel či Michal Nejtek.

Původní rytmiku vystřídají i muzikanti mladší generace: basista Maťo Ivan a bubeník Michal "Kolouch" Daněk,“ upřesňuje Černý vizi koncertu, který má legendární pořad přesunout do současného hudebního světa. „Postupně představíme nové tváře, například zpěváka Davida Stypku nebo kytaristu Adama Krofiana z The Atavists. Jednotlivá další jména tehdejší sestavy i té nové budeme postupně odtajňovat na našich sociálních sítích,“ doplňuje.

Ke koncertům, které proběhnou v rámci FestiWallu 2019, se v programu přidají i prezentace zajímavých hudebních nástrojů, semináře, besedy nebo workshopy pod vedením slavných muzikantů. Podobně jako v prvních třech ročnících bude i na tom letošním, čtvrtém, první den věnován hlavně dětem a rodičům, kterým zahraje třeba písničkář Voxel s kapelou. Děti budou mít možnost podívat se na pódium nebo se zapojit do programu Rádia Junior Jak nedělat rádio.

Pro příjemnou atmosféru festivalu bude k dispozici kromě velké nabídky koncertů i bohatý doprovodný program, free zóna s posezením a občerstvením pro odpočinek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!