Osobní zpověď i velká show. Ondřej Škoch pokřtil debutové album v rodinné atmosféře Paláce Akropolis

Osobní zpověď i velká show. Ondřej Škoch pokřtil debutové album v rodinné atmosféře Paláce Akropolis80%

Hudebník Ondřej Škoch si ke čtyřicátým narozeninám nadělil křest premiérové desky Řekni napořád. V Paláci Akropolis nabídl publiku špičkové hudebníky, multižánrový mix i to nejlepší ze své éry v Chinaski.

Problém věčného stínu řešit nebude. Multiinstrumentalista a sympaťák každým coulem Ondřej Škoch vytvořil na křtu své premiérové studiovky Řekni napořád atmosféru podobnou té na domácím grilování někdy uprostřed léta. Všichni se baví, poznáváte nové přátele a potkáváte ty staré - a v neposlední řadě se zatraceně dobře najíte. Po podivném odchodu ze slavné jičínské formace pod taktovkou Michala Malátného Škoch dokázal, že pokud se obklopíte správnými lidmi a dáte do umění srdce, váš talent pouze vyniká.

Hudba z desky Řekni napořád dostane diváka na stejnou vlnu s autory. Není divu, promlouvá totiž ústy hudebníkovy manželky Alice, která se postarala o niterné texty. Škoch se na svém debutu nesnaží škatulkovat do jednoho hudebního směru, ale nechává skvělý ansámbl muzikantů a sebe sama vyniknout v rockových polohách, baladách, popu i jazzu. Nevybírá si jednu věc, ale vytváří sinusoidu emocí, protože takový život zkrátka je. Nikdo nehraje přímočaře a stereotypně jeden part. Takto Řekni napořád působí i živě.

Je dítětem manželů Škochových, ale především pak výtvorem jejich spojení s přáteli a známými. Přímo na scéně Paláce Akropolis zažili přítomní skvěle nazvučenou show, nadané zpěváky a hudebníky na každém rohu i skromné hvězdné hosty. Škocha podpořili někdejší kolegové z Chinasek, bratr Štěpán, Petr Kužvart nebo Marpo. Zahrát přišli i David Eben, Petr Tichý a zpívaly Eva Matějovská nebo Bára Fialová, která na desku aranžovala vokály. Nechyběly smyčce nebo sbor Schola sv. Václava.

Velký počet kuchařů ale pomyslnou kaši nezkazil, ba naopak. Každý z nich si vystoupení užíval a deska působila živě ještě lépe než ve své studiové podobě. Na nosič nedostanete tolik radosti a zábavy, jakou Škoch a jeho hosté zprostředkovali. Po kompletním setlistu z Řekni napořád frontman svého vlastního multižánrového orchestru navlékl kůži a potěšil obecenstvo několika hity Chinasek. I tam výběr naprosto seděl atmosféře, jeho osobnosti a vkusu. Zaznělo to nejlepší ve velké míře otextované zesnulým Pavlem Grohmanem, ale i parádní verze skladby Vedoucí, kdy Škoch s basovou kytarou nechal vyniknout Báru Fialovou a nepostradatelné dechy dvojice Štěpán Škoch - Petr Kužvart.

Když hudebníci chybovali, a nebylo tomu často, dokázali z chyb vybruslit s úsměvem a otevřeným přístupem k muzice a vděčným divákům. Pokud by Akropole striktně netrvala na konci s úderem dvaadvacáté hodiny, koncert by zřejmě dlouho na vlně pozitivních emocí pokračoval. A o nich především křest premiérové desky byl. O nich, rodině, přátelích a další z mnoha etap v životě s výhledem na další podobné večery s takovou atmosférou. Třeba i napořád trvající.

Foto: Jáchym Grohman a Jiří Huleš

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Osobní zpověď i velká show. Ondřej Škoch pokřtil debutové album v rodinné atmosféře Paláce AkropolisOsobní zpověď i velká show. Ondřej Škoch pokřtil debutové album v rodinné atmosféře Paláce Akropolis
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!