Nejnovější články » Hudební novinky

Písničkářka Heather Nova vystoupí v říjnu v Lucerně s novým albem plným písní o rozvodu a nové lásce

8.4.2019,

Heather Nova, skladatelka a zpěvačka z Bermud, která prorazila před pětadvaceti lety se svým prvním albem Oyster, přijede 16. října do Prahy. V Lucerna Music Baru představí své nové album Pearl, které vyjde v květnu.

Kdo má rád procítěně vybrnkávaný doprovod jemného, avšak osobitého zpěvu, ten by neměl zmeškat koncert bermudské písničkářky Heather Nova. Hudebnice vystoupí 16. října v pražském Lucerna Music Baru. Představí tam nový materiál z desky Pearl, jejíž vydání chystá na letošní květen.

Poté, co Nova vydala svou první desku Oyster před pětadvaceti lety, jí vyšlo osm studiových alb, které nezůstaly bez kladných recenzí. Neúnavně koncertovala, slyšet ji mohli návštěvníci velkých festivalů, menších klubů, kostelů i pacienti v nemocnicích, kde zpěvačka z dobré vůle hrála. Její hudba se objevila i v seriálech a hollywoodských filmech. Mezitím Heather Nova zvládla i vydat knihu poezie a kreseb.

Její nové album Pearl bude obsahovat jedenáct písní, které Nova nahrála ve studiu ve španělských horách. Mělo by vyjít přesně dvacet pět let po vydání jejího prvního alba, na kterém pracoval i stejný producent.

Moje písničky vždycky odrážely můj vnitřní svět,“ vysvětluje písničkářka, která se před pár lety rozvedla po dvacetiletém manželství. Roky samoty i opětovné zamilování se odrážejí v písních jako All the Rivers nebo After all this Time, ale i v písních o rozvodu nebo jejím silném propojení s přírodou, díky které našla Heather Nova klid a nezávislost po těžké životní situaci.

Ke svému prvnímu albu se hudebnice vrací přes píseň Over the Fields, ve které zpívá o odpuštění a soucitu s utrápenou duší muže, který ji podle písně Island z alba Oyster zneužíval. „Loni jsem se doslechla, že umírá,“ vysvětluje Nova, proč se k příběhu vrací. „Po třiceti letech jsem ho poprvé oslovila a řekla, že mu odpouštím. Napsal mi neuvěřitelný omluvný dopis plný lítosti. Jako by se to tím uzavřelo,“ říká.

Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání za cenu od 590 Kč + poplatky, nebo na pokladně Lucerna Music Baru bez poplatků.

Foto archiv D Smack U Promotion