SLOU DAYS jaro 2019: Příjemná série přednášek se nesla v klidném a prosluněném duchu

SLOU DAYS jaro 2019: Příjemná série přednášek se nesla v klidném a prosluněném duchu80%

Ve dnech 5. – 6. dubna 2019 proběhla jarní edice SLOU DAYS, které se v různých rovinách snaží představit koncept udržitelné módy, ale i dalších každodenně využívaných produktů. Oba dny se nesly v příjemné prosluněné atmosféře, stánky s jídlem včetně posezení byly vyneseny ven vedle Hauch Gallery a mluvčí na přednáškových blocích evidentně prošli pečlivým a uváženým výběrem.

SLOU DAYS jsou dvoudenní série přednášek na téma módy, udržitelnosti, nakupování s rozmyslem a pomalejšího způsobu života. Konají se vždy na podzim a na jaře. Počet přednášek je hojný a v mezidobí se návštěvníci mohou porozhlédnout po stáncích lokálních prodejců, kteří většinu nabízí ručně vyráběnou módu, kosmetiku, doplňky a další produkty.

Jednu z nejlepších přednášek vedla osobní stylistka Kamila Vodochodská, která mluvila o deseti mýtech, návycích a zlozvycích ze šatníků svých klientek, se kterými se během své praxe setkala. Ač toto téma vyvolává skepsi a předpojatost, že se člověk maximálně dozví, že nemá nosit černou podprsenku pod bílou košilí, opak byl pravdou a přednáška byla skutečně obohacující. Kamila prozradila užitečné informace o tom, jak se o oblečení starat, aby nám dělalo radost co nejdéle, a i jak nakupovat, abychom nakoupené kousky skutečně nosili. Neméně užitečné byly i její znalosti o materiálech a složení oděvů. 

Další užitečná přednáška byla na téma „Jak na pánský šatník“, kterou vedla fashion koučka Jana Meinlschmidtová. Povídání bylo určeno jak pro muže, tak i pro jejich partnerky. Samotné téma je velmi vděčné už z toho důvodu, že se mu ve světe módy nevěnuje dostatečná pozornost, která je v tomto odvětví soustředěna především na ženy.

Kamila Vodochovská. Foto © Kamila Boudová

Neméně poutavá přednáška byla od samotné zakladatelky a výkonné ředitelky Kamily Boudové. Ta pomáhala především návštěvníkům, kteří jsou ve světě udržitelné módy noví, pochopit, o co vlastně jde, a jak udržitelná móda funguje. Na příštích SLOU DAYS jistě je dobré udělat si na Kamily přednášky čas, jelikož má dar udržet pozornost publika a pobavit zároveň.

Mezi nejzajímavější stánky v prodejní části Hauch Gallery patřila jistě přírodní kosmetika S láskou Emily. Příjemná majitelka si vyrábí všechno sama – kosmetiku i pečlivě psané štítky. Z módní sekce zaujalo studio Artery, které se zaměřuje na strojní výšivku s různorodými a originálními motivy. Ke koupi byly i vintage kousky v podobě džínů a bund s již našitými výšivkami.

Tak jako podzimní SLOU DAYS, ani tyto opět nebyly zklamáním. Za velmi symbolické vstupné si návštěvníci mohou odnést plno nových módních informací a nakoupit od lokálních výrobců produkty na jednom místě. Přestože je event ještě v plenkách, ročník od ročníku je vidět posun v různých směrech – příště to doufejme bude výměna nepohodlných židlí v přehlídkovém sále, aby byl zážitek už perfektní.

Foto ​© Kamila Boudová​ 2015-2017

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

SLOU DAYS 2019 / Jana MeinlschmidtováSLOU DAYS 2019 / Kamila Boudová
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hauch Gallery

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!