Nahota jako umění. V Praze se otevírá stálá expozice skutečných nahých lidí Voayer Gallery

Nahota jako umění. V Praze se otevírá stálá expozice skutečných nahých lidí Voayer Gallery 

První galerie na světě se stálou expozicí skutečných nahých lidí se 5. dubna otevírá ve čtvrtém patře Domu módy na Václavském náměstí. Voayer Gallery navazuje na předešlé krátkodobé výstavy v Praze a Bratislavě, které vzbudily značné kontroverze.

Galerie, kterou budou moci navštívit pouze plnoletí návštěvníci, bude otevřena od úterý do neděle. Otevírací den bude sestaven ze čtyř výstavních vstupů. Každý z nich bude trvat 90 minut a stejně jako na předchozích výstavách bude i v galerii každý výstavní den prezentováno sedm nových lidí. Svléknout se a stát se „exponátem“ však budou mít možnost i sami návštěvníci.

Foto © Marián Juskanin

Za otevřením první galerie na světě se stálou expozicí skutečných nahých lidí, kde se budou vystavovat obnažené modelky i modelové, stojí slovenský organizátor Mário Petreje. „Už před první výstavou jsem měl nápad vytvořit prostor, ve kterém by lidé v plné přítomnosti obdivovali přirozenou krásu lidského těla. Tehdy jsem ale neměl peníze a ani zkušenosti, rozhodl jsem se tedy uskutečnit výstavy skutečných nahých lidí,“ nechal se slyšet Petreje.  

Foto © Marián Juskanin

Tvůrce dosud uspořádal celkem pět výstav v Česku a na Slovensku, které navštívily tisíce lidí a vystavilo se více než 150 modelů. „Výstavy dohromady trvaly pouze patnáct dní, v čistém výstavním časem to bylo jen 90 hodin. A to je pro skutečný životní zážitek opravdu velmi málo času,“ vysvětlil Petreje, proč se rozhodl otevřít stálou galerii.

Foto © Marián Juskanin

Vstupné na 90minutovou prohlídku galerie činí 550 korun. Návštěvníci budou moci v expozici fotografovat a některých modelů se budou moci i dotýkat. „Nemějte očekávání, jinak budete zklamáni. Stačí přijít s otevřenou myslí a o skutečně životní zážitek se postaráme,“ dodal autor.

Foto © Marián Juskanin

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!