Where Is My Mind v říjnu v Praze: Pixies se vrátí s novým albem a evropským turné

Where Is My Mind v říjnu v Praze: Pixies se vrátí s novým albem a evropským turné 

Legendy alternativního rocku 80. let Pixies se v říjnu vrátí do Prahy. Americká kapela, která inspirovala a stále inspiruje mnohé rockové hvězdy, na podzim připravuje novou desku a turné po Evropě. Vstupenky na pražský koncert 8. 10. se začnou prodávat 5. dubna v 11 hodin.

Fanoušci osmdesátkového rocku můžou jásat: Pixies se vrací do Prahy, a ještě k tomu vydají nové album. 8. října se velký sál pražské Lucerny zaplní hudbou, kterou Pixies inspirovalo skupiny jako Nirvana, Radiohead, Pearl Jam i mnohé další hudebníky včetně mladších generací. Kromě ikonického „loudquietloud“ zvuku na koncertě se navíc mohou příznivci Pixies těšit na zcela nové album, které má skupina vydat v září.

Pixies během svého evropského turné navštíví desítky evropských měst a slibují show s důrazem na hudbu a minimální proslovy mezi písněmi. Nebudou jistě chybět ani hity jako Where Is My Mind. Z nazkoušené devadesátky skladeb ze staršího i zbrusu nového materiálu z nové desky vyberou setlist vždy náhodně přímo během koncertu, takže žádné předem připravované seznamy nelze očekávat. „Nejlepší je vycítit, která věc by měla následovat, podle atmosféry v sále. To je to, co chceme dokázat, přečíst publikum a správně vybrat písničku,” vysvětluje postup bubeník Pixies David Lovering.

Osmé studiové album od začátku kariéry Pixies zatím nemá jméno. Natočili ho loni v prosinci ve studiích nedaleko Woodstocku a je to teprve druhé album, na kterém hraje baskytaristka Paz Lenchantin. Ostatní členové, zpěvák a kytarista Black Francis, kytarista Joey Santiago i bubeník, zůstali z původní sestavy. Historie kapely se přitom datuje už do 80. let. Po rozpadu roku 1993 se kapela znovu sešla roku 2004. Po více jak dvaceti letech pak vydali nové album až roku 2014. Na Indie Cindy navazovalo album Head Carrier, ve kterém Paz Lenchantin, dřívejší členka kapely A Perfect Circle, nahrávala s Pixies poprvé.

Protože Pixies dlouhodobě bojují s překupováním a předražováním lístků na své koncerty, koupě vstupenek bude omezena na čtyři na osobu, na vstupence bude i jméno kupujícího a nesmí se prodávat jinde než na oficiálních stránkách kapely a za vyšší cenu než je ta oficiálně oznámená, 990 Kč + poplatky. Vstupenky budou k dispozici od 11 hodin 5. dubna.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Lucerna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Lucerna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!