Gobelíny, umělecké betonářství i netradiční šperky. Prague Design Week letos hostí historický dům v centru Prahy

Gobelíny, umělecké betonářství i netradiční šperky. Prague Design Week letos hostí historický dům v centru Prahy 

Ve dvou patrech historické budovy na náměstí Republiky 7 v Praze se od 15. do 21. dubna koná šestý ročník přehlídky Prague Design Week. Kromě prezentace šesti desítek designérů návštěvníky čekají workshopy i přednášky.

Na pestrou paletu designu a umění láká tradiční přehlídka Prague Design Week, která se tentokrát koná v historické budově v sousedství obchodního domu Kotva. „Dvě patra budovy budou sloužit jako prostory pro výstavu, zbývající šesté a sedmé bude takové malé překvapení – je z nich totiž nádherný výhled na Prahu,“ nechal se slyšet zakladatel a organizátor akce Ondřej Krynek.

Výrobky z přirozeně uschlého dřeva značky Enjoy Timber. Foto archiv enjoytimber.com

Mezi letošními šedesáti vystavovateli nechybí sklářští výtvarníci, malíři, šperkaři, autoři designového nábytku, grafičtí designéři, módní návrháři nebo výrobci netradičních doplňků.

Tentokrát se předvede mimo jiné Petr Kopecký se svými výrobky z přirozeně uschlého dřeva, mladá designérka Anna Jožová se sérií váz zdobených střepy z vyřazeného skla, Gabriela Pustková, autorka originálních, ručně tkaných gobelínů z ovčí vlny, nebo Michaela Janková a Antonín Sláčik, představitelé uměleckého betonářství, v němž propojují klasické sochařské metody s využitím betonu.

Šperky Antonie Lechér. Foto archiv antonielecher.we-are-expand.com

Stejně jako v minulých letech si Prague Design Week klade za cíl ukázat příznivcům autorského designu produkty nejenom jako hotovou věc, ale přiblížit jim také proces jeho vzniku od prvotního nápadu přes návrhy a prototypy až po finální dílo. „I z toho důvodu budou mít návštěvníci opět možnost vyzkoušet si výrobu na vlastní pěst v rámci workshopů,“ doplnil Krynek.

Prague Design Week bude otevřený od pondělí do čtvrtka mezi polednem a 21. hodinou, v pátek a sobotu od 10 do 21 hodin a v neděli mezi 10. a 19. hodinou. Vstupenky pořídíte na místě za 150 korun, snížené vstupné činí 100 korun.

Budova na náměstí Republiky 7 v Praze. Foto archiv Prague Design Week

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!