SLOU DAYS 2019: jarní dávka ohleduplné módy

SLOU DAYS 2019: jarní dávka ohleduplné módy 

Na sérii přednášek o udržitelnosti módy a životě bez zbytečností zve pražská Hauch Gallery ve dnech 5. až 6. dubna. Na místě budou i prodejci, kteří se podobným tématům věnují ve své tvorbě, ať už jde o ručně vyráběné oblečení, organickou kosmetiku či jiné lokální výrobky.

Během SLOU DAYS budou moci návštěvníci realizovat svůj život bez zbytečností na tzv. swap párty. Každý zúčastněný s sebou může přinést až pět kousků ze svého šatníku, na které se už jen usazuje prach, a vyměnit je s ostatními návštěvníky za něco, co mu bude opět dělat radost. Oblečení musí být samozřejmě čisté, vyprané a bez vad.

Foto © Kamila Boudová

V pátek začíná program ve 13 hodin schůzkou manažerek a manažerů udržitelnosti, kterou vede Jaroslav Pašmik. Od 15 hodin se koná přednáška zabývající se posunem udržitelné módy v Česku. Přednášející Kamila Boudová přítomným osvětlí, co to udržitelná móda vlastně je, a prozradí veškerá její specifika. V 18 hodin budou diváci svědky vyhlášení výsledků třetího ročníku soutěže S Brand a večer zakončí Iva Pazderková svým povídáním o „slou“ životě.

Sobotní dopoledne odstartuje seminář o zdravé a přirozené módě v pohybu. Před polednem pohovoří osobní stylistka Kamila Vodochodská o příbězích ze své praxe. Převážně se bude zabývat deseti mýty a návyky ze šatníků svých klientek. Eva Urbanová z Nily se bude ve svém hodinovém výstupu věnovat džínům. Ve 14 hodin se Jana Meinschmidtová zaměří na mužské návštěvníky či ženy, které by rády obměnily partnerovu garderobu. Prozradí základy toho, jak vytvořit stylový a funkční pánský šatník. Eva Klablová na závěrečné přednášce posune téma od oblečení k footwearu.

Foto © Kamila Boudová

Mezi prodejci, kteří budou v rámci shopping zóny prodávat své výrobky, nebude chybět návrhářka Monika Novakova a Melia Marchi, značka Soulad, Punktura Minimalista či Cocat. V oblasti kosmetiky se představí Moroccan Sense, Acorelle a Jagaia. Maminky také možná zaujmou výrobky značky Bamboolik.

Foto ​© Kamila Boudová​ 2015–2017

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hauch Gallery

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!