Královská energie zpět v Lucerně: Royal Republic přivezou v prosinci show k chystané desce

Královská energie zpět v Lucerně: Royal Republic přivezou v prosinci show k chystané desce 

Velký sál pražské Lucerny se 3. prosince zaplní melodiemi v rockovém hávu v provedení Royal Republic. Švédská skupina přijede představit novou desku, která má vyjít v květnu pod názvem „Club Majesty”.

Zdá se, že švédská rocková formace Royal Republic má Českou Republiku v oblibě. 3. prosince letošního roku se sem vrátí letos už podruhé – poprvé zahrají na Rockovém slunovratu v Řevnici na přelomu května a června. Pravidelně se sem vracejí už od roku 2011, kdy vystoupili akusticky v komorním prostoru klubu na Strahově. Od té doby si získali pevnou fanouškovskou základnu, pro kterou zahrají na podiu Velkého sálu v Lucerně.

Na pražském koncertě předvedou Royal Republic energickou rockovou show i s hity, kterými se proslavili od začátku fungování v roce 2007, jako Tommy-Gun, Underwear nebo All Because of You.

Po svém vzniku ve švédském Malmö vydali Royal Republic už čtyři alba, první nazvali neskromně We Are the Royal. Tímto heslem se kapela řídí i nadále, do hudby dávají vše a z jejich nahrávek i živých vystoupení sálá královská energie. Tomu odpovídají i vyprodané haly po celé Evropě, kde Royal Republic vystupují.

Skupina hraje směs rock’n’rollu, garage a tvrdšího rocku, typické jsou pro ni chytlavé zpívané melodie, kytarové riffy a obecně rockový doprovod, který nikoho nenechá sedět na židli. Poslední album Weekend Man přirovnaly britské noviny The Independent k hudbě z nejlepších let rock’n’rollové historie. Frontman Royal Republic Adam Grahn o něm sám prohlásil: „Myslím, že to je naše doposud nejlepší album, má nejsilnější charakter.”

Páté studiové album Club Majesty má vyjít 31. května a kapela z něj českým fanouškům na koncertě v Lucerně představí i naživo několik písní.

Na turné kapelu doprovází indie předskokani Blackout Problems. Vstupenky na pražské vystoupení jsou k dispozici za cenu 720 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Palác Lucerna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Palác Lucerna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!