MBPFW F/W 2019: v pondělí a úterý se střídala něžnost s provokací

MBPFW F/W 2019: v pondělí a úterý se střídala něžnost s provokací 

V pondělí se s modely předvedl Lukáš Krnáč, Božidara, Miro Sabo či Vanda Janda. Den v OD Kotva zakončila pánská kolekce Blažka, v prostorách Lobkowiczského paláce navíc proběhla přehlídka svatebních šatů TIQE by Petra Balvínová. Úterý bylo na počet přehlídek chudší. V hotelu Four Seasons Prague se konala statická přehlídka Pop by Zuzana Kubíčková. Večer se po mole prošly modelky s kolekcí od Petry Ptackové a Dominiky Kozákové.

Lukáš Krnáč

Přehlídka Lukáše byla jak závan čerstvého vzduchu – nápaditá, barevná a vtipná. Kromě originálního úvodu byly k vidění i Krnáčovy ikonické čárové kódy na téměř každém outfitu. Po mole se kromě modelek prošla mimo jiné i česká rapperka Sharlota či slovenská influencerka a provokatérka Alex Wortex.

Božidara

Přehlídka Božidary byla tentokrát laděna do něžné francouzské atmosféry. Modelky i předváděné modely působily dívčím a mladistvých dojmem. V kolekci převládaly pastelové odstíny světlé růžové a béžové. Jemná škála barev použitá pro kolekci byla inspirována filmem 60. let.

Přehlídka kolekce Mira Saba. Foto © Marián Juskanin

Miro Sabo

Původem slovenský návrhář Miro Sabo na deset minut proměnil molo na obživlý domeček pro panenky. Z jeho kolekce byla velmi patrná inspirace renesancí a barokem. Šaty byly nadýchané a často s rádoby barokním vzorem. Třešničkou na dortu (outfitu) byly obrovské mašle, které měla každá modelka uvázanou kolem krku přes vlasy. Tento prvek ještě více umocňoval křehký panenkovský dojem, který byl rozpoznatelný po celou dobu přehlídky.

Přehlídka kolekce Vandy Jandy. Foto © Marián Juskanin

Vanda Janda

Přehlídka mladé módní návrhářky, která se na sociálních sítích prezentuje jako „full time diva“, všechny diváky šokovala – v dobrém slova smyslu. Vandiny modely byly odvážné, ženské, provokativní a smyslné. Podezřelé je pouze to, jak moc se růžové šaty plné tylu z Vandiny kolekce podobaly těm od italského návrháře Giambattisty Valliho z Fall/Winter 2017 Haute Couture collection. Závěrem mladá návrhářka všechny ohromila, když se osobně prošla oděná do posledních prezentovaných šatů s vrchní průsvitnou částí.

Přehlídka značky Blažek. Foto © Marián Juskanin

Blažek

Značka Blažek se už po desítky let stará o mužské odívání a na MBPFW není nováčkem. Vyznačuje se precizností a vysokou kvalitou. Předváděné kolekci dominovaly společenské kalhoty a další formální propriety. Díky konečnému stylingu však výsledek nebyl vůbec tak nudný, jak by se zprvu mohlo zdát. Stylista Jan Králíček i letos pro Blažka odvedl skvělou práci.

Přehlídka kolekce Petry Ptáčkové. Foto © Marián Juskanin

Petra Ptáčková

Ponurá přehlídka se snažila spíš šokovat než oslnit. Ač se svojí tvorbou stylizuje do magického realismu, její prezentovaná kolekce působila spíš jako ze zákopů. Výrazné extravagantní pokrývky hlavy navíc modelkám zakrývaly i oči a při jejich cestě nazpátek se udály hned dvě nehody. 

Přehlídka kolekce Dominiky Kozákové. Foto © Marián Juskanin

Dominika Kozáková

Dominika Kozáková se svojí tvorbou orientuje na LGBT komunitu a osoby, kteří mají rádi odvážné a výrazné oblečení. V roce 2018 prezentovala na MBPFW kolekci Freak Show, letos uchvátila s neméně odvážnou a provokativní kolekcí, která byla plná zvířecích vzorů, šílených barev, zářivých paruk a výrazného make-upu. Ani modelky nepředvedly obyčejný catwalk – na mole se odvázaly stejně jako návrhářka při tvorbě nejnovější kolekce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Obchodní dům Kotva nabízí i další akce

Místo konání: Obchodní dům Kotva

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!