LOVEní: reklamní spot Pardubic bez špetky kvalitního humoru

LOVEní: reklamní spot Pardubic bez špetky kvalitního humoru10%

Město Pardubice se tímto filmem zřejmě snažilo o kvalitní PR, které by posílilo turistický ruch. Vsadilo však na koně, který by Velkou pardubickou zcela jistě nevyhrál. Scénář byl tristní, dějová linie předvídatelná a otřepaná a herecké výkony přinejlepším chabé. Trefnější název pro film by bylo „LOLení“.

Hlavní postavě Elišce (Ester Geislerová) uteče ženich od oltáře. Ta doufá, že se ještě vrátí a vše vysvětlí, ale její okolí v tom má jasno. Jejího následného života se ujme její nejlepší kamarádka (Evelyn Kramerová), která si umí života užívat. Eliška, které je už 35 let a ještě nikdy nebydlela sama, se teď přestěhuje do volného pokoje ke svému nevlastnímu bratrovi (Jakub Prachař), který se zdá být trochu podivín. S touhou dostat se co nejdřív z domu a uchopit život pevně do vlastních rukou zakládá Eliška s kamarádkou profil na seznamce a vrhá se do světa randění.

Spíš než o film šlo o zdlouhavý reklamní spot statutárního města Pardubice se špatným dějovým přesahem. Začátek i konec doprovází záběr z ptačí perspektivy celého města a zápletky diváka zavedou na plno turistických cílů a oblíbených míst ve městě. K vidění je Pardubický zámek, Zelená brána, nedaleká Kunětická hora, oblíbený bar Maybe a plno dalších míst. Těžko říct, jestli však Pardubicím pomůže spojení se snímkem této kvality.

Karel Janák, režisér i scénárista filmu, za svou kariéru dokázal, že je schopný vytvořit skvělé odpočinkové komedie, u kterých se člověk od srdce zasměje. Při psaní scénáře pro LOVEní se však asi musel zmítat v horečkách, protože celá dějová linie je naprosto předvídatelná a konec příběhu se všímavému divákovi předestře hned v prvních pěti minutách. Nízká kvalita scénáře se odráží i ve špatných dialozích a scénách, které se tak urputně snaží působit vtipně, až jsou v závěru pouze absurdní a směšné.

Během Eliščiných seznamovacích pokusů se ve filmu představilo několik nevhodných nápadníků. Kolečko započal mamánek, který několikrát během rande usnul, následoval ho milovník sportu a celé to zakončil perfektní muž, ze kterého se vyklubal homosexuál. To už bylo klišé samo o sobě.

"Zajímavý" je i vývoj hlavní mužské postavy v podání Jakuba Prachaře. Od začátku je zobrazován jako podivín, kterého lidé často považují dokonce za autistu. Doma má krysy a na střeše se věnuje včelám. Od začátku se prezentuje snad až postiženě a je těžké ho spojit s romantickým hrdinou. V polovině filmu a na prvním rande s Eliškou je však jak mávnutím proutku úplně normální a všední. Tvůrcům se zřejmě už jeho podivínství nehodilo do krámu.

Největším problémem filmu je však celková absence kvalitního humoru, který je od komedie očekáván. Tvůrci i herci se tak moc snažili, aby situace působily komicky, že to mnohdy přepískli a scény vyvrcholily v trapnou absurditu, která diváka nutila zakrýt si oči. Možná je to taky to nejlepší, co se v kině na filmu LOVEní dá udělat.

Názor informuji.cz: 10%

Kdy a kde dávají film: LOVEní

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!