Víkendový kurz Divadla Kámen doplní nejminimalističtější inscenace z jeho repertoáru

Víkendový kurz Divadla Kámen doplní nejminimalističtější inscenace z jeho repertoáru 

Hudební inscenace Asi ani zahrada se v Divadle Kámen hraje již od roku 2010. Spojení minimalistické činohry a koncertu s hudbou etnomuzikologa a lidového hudebníka Matěje Kratochvíla doplní třívíkendový kurz minimalismu.

Divadlo Kámen je, jako pravděpodobně jediné pražské divadlo, zaměřené na minimalismus. V tomto duchu vznikla v roce 2010 inscenace Asi ani zahrada. Představení, které je „příběhem a koncertem o zahradních kráterech a létajících předmětech těžších než vzduch,“ budou mít diváci opět možnost vidět na konci března.

O koncertní část nejminimalističtější inscenace z repertoáru Divadla Kámen se postará akademický etnomuzikolog a lidový hudebník Matěj Kratochvíl. Ten spojuje hru na saxofon, klarinety a fujaru s elektronikou, čímž tvoří minimalistické plochy.

„Hra je poskládána z osmi hereckých výstupů šesti herců a devíti několikaminutových hudebních vstupů. Divadlo a hudba se jednoduše střídají. Jsou rovnocennými složkami, které se samozřejmě vzájemně silně ovlivňují, které ovšem nejsou jedna druhé nijak podřízené, ani divadlo ani hudba neusilují o dominanci“, popisuje hru režisér Petr Odo Macháček.

Asi ani zahrada bude uvedena 30. března jako doplnění třívíkendového kurzu divadelního minimalismu, který Divadlo Kámen během tohoto a následujícího měsíce pořádá.

Foto: Šárka Těšík

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Kámen nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Kámen

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!