28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov láká na pestrou paletu žánrů i atraktivní místa konání

28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov láká na pestrou paletu žánrů i atraktivní místa konání 

Od 19. července až do 10. srpna proběhne v Českém Krumlově již 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu. Těšit se můžete na muzikálové a popové hity, klasickou hudbu, slavné operní árie i moderní gospely. To vše v kouzelném prostředí českokrumlovského hradu a zámku, či pod širým nebem Pivovarské a Zámecké zahrady.

Během 23 koncertů zazní výběr toho nejlepšího ze současné tuzemské i zahraniční hudební produkce. Zahajovací galavečer s názvem Venuše a živly: Hudba a tanec doby Krále Slunce proběhne 19. července u barokní fontány v Zámecké zahradě. Diváky přenese do doby barokních slavností a prostřednictvím hudby, tance, sofistikovaného umění iluminace i dalších efektů oslaví zemi, vzduch, vodu a také oheň, symbolizující žár slunce (Apollón) a lásky (Venuše).

V Maškarním sále českokrumlovského hradu a zámku se 23. července můžete těšit na Večer francouzské hudby a poezie s Janem Čenským a Prague Philharmonia Wind Quintetem. O den později, 24. 7., zde vystoupí španělské klavírní trio Bacarisse, které vás provede hudebním repertoárem variujícím od romantismu k 20. století a zpět ke klasicismu. V úterý 30. 7. si nenechte ujít Epoque Quartet a Marek Novotný Jazz Trio, 6. srpna pak gratulační večer k 70. narozeninám Bohuslava Matouška a jeho hosty.

MHF Český Krumlov. Foto: archiv festivalu

Festivalové koncerty v Pivovarské zahradě lákají nejen na špičkové hudebníky, ale i na jedinečnost místa bývalé renesanční rožmberské zahrady ze 16. století. Hned 20. července sem můžete zajít na koncert desetinásobných držitelů prestižní ceny Grammy, amerického vokálního souboru Take 6, který společně se Severočeskou filharmonií Teplice rozezní zahradu moderním gospelem s jazzem, soulem, funkem, R&B i popem.

O týden později, v sobotu 27. července, zavítejte na symfonickou poctu králi popu - Michael Jackson Symphony. Nesmrtelné písně Michaela Jacksona uslyšíte v aranžích Martina Kumžáka, jehož Moondance Orchestra zahraje společně s Filharmonií Hradec Králové. 1. srpna nezmeškejte koncert Lenky Filipové a smyčcového oktetu Brno Strings, který nabídne úpravy věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, lidové písně, šansony, i písně z jejího nového alba Oppidum.

MHF Český Krumlov. Foto: archiv festivalu

Muzikálový projekt Broadway meets Broadway spojí 3. srpna sólisty z Broadwayských divadel Capathiu Jenkins a Hugha Panara s českými zpěváky Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem z Divadla Broadway. 10. srpna pak v Pivovarské zahradě zazní závěrečný operní galakoncert s názvem To nejlepší ze světové opery, který na její půdu přivede Adrianu Kučerovou, Štěpánku Pučálkovou, Borise Prýgla a v neposlední řadě vynikajícího amerického tenoristu Richarda Troxella. Zpěváky doprovodí orchestr PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Leoše Svárovského.

Kompletní program festivalu naleznete zde. Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou již nyní v prodeji v síti Ticketstream. Předprodej probíhá ve dvou časových pásmech – do 31. května 2019 je možné využít výhodnějších cen. Z každé vstupenky na koncert MHF Český Krumlov poputuje 5 Kč na pořízení notového materiálu v Braillově písmu pro zrakově postižené žáky ZUŠ Jaroslava Ježka.

MHF Český Krumlov. Foto: archiv festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!