Divadlo Kampa uvede pohádkový příběh o malém děvčátku Heidi

Divadlo Kampa uvede pohádkový příběh o malém děvčátku Heidi 

Už brzy budete moci vzít své nejmenší ratolesti do divadla na pohádku Heidi, děvčátko z hor. Příběh o holčičce, která svou upřímností a láskou dokáže otevírat i ta nejzatvrzelejší srdce, uvede Divadlo Kampa na konci března.

Pohádkový příběh Heidi, děvčátko z hor se odehrává na přelomu 19. a 20. století. Autorka knihy Johanna Spyriová v ní stvořila malé děvčátko, které přijde na to, že bát se je snadné, ale nebát se dá práci. Divadlo Kampa pohádku uvede v dramatizaci Ivety Duškové.

„Příběh Heidi v sobě nese mnohá poselství. Jednak je tu nádherně vylíčen vztah k přírodě, k její drsnosti a přitom opravdovosti a přirozenosti. Oč jsou hory drsnější, o to jsou lidské vztahy křehčí. Pro současné děti vychovávané virtuální realitou může být tento příběh velkou inspirací, jak vnímat opravdový svět přírody,“ říká autorka dramatizace a zároveň ředitelka Divadla Kampa, Iveta Dušková.  

Rodinná inscenace bude určena jak pro děti od čtyř let, tak pro dospělé. Vykresluje totiž vztahy mezi dítětem a dospělým i hluboké kamarádství tří dětských hrdinů. „Myslím si, že svět kolem Heidi je pro malé diváky srozumitelný a oni se s Heidi či s dalšími dětskými hrdiny mohou ztotožnit. Příběh by měl nenásilnou formou vést k toleranci, k pochopení a empatii k druhému člověku a je velkou inspirací i pro rodiče, aby pochopili dětský svět, jeho naivitu, upřímnost a opravdovost,“ dodává Dušková, která je i režisérkou inscenace.

Premiéra pohádkové inscenace se uskuteční 31. března v 16 hodin v pražském Divadle Kampa. V titulní roli se představí Agáta Dušková, v dalších rolích uvidíme Petra Herolda, Marka Menšíka, Pavlu Drtinovou nebo Pavlínu Palmovskou a Kláru Jakubovou.

Foto: archiv Divadla Kampa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kampa nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Kampa

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!