Je libo dim sum knedlíčky či gourmet hot dogy? Festival delikátních chutí láká na speciality z celého světa

Je libo dim sum knedlíčky či gourmet hot dogy? Festival delikátních chutí láká na speciality z celého světa 

Již tuto sobotu 23. března zaplní Novoměstskou radnici v Praze tradiční i nevšední pokrmy z různých částí světa. Pátý ročník Festivalu delikátních chutí se tentokrát zaměřil na čerstvá a svěží jídla.

Jarní sezónu zahájí Novoměstská radnice v Praze oblíbeným streetfoodovým festivalem. Podle produkční Jitky Paluskové na návštěvníky čekají stánky bezmála třech desítek kulinářů.

Kromě stálic letos obsadí prostory radnice i novinky, mezi nimi třeba havajské poke z rýže, čerstvých ryb a zeleniny, smoothie bowls s ovocem, granolou a jedlými květy z Bali, čínské dim sum knedlíčky nebo speciality z avokáda.

Chybět nebudou ani americké gourmet hot dogy, francouzské dezerty jako makronky či tartaletky, pravé belgické hranolky, thajské nudle, tyrolské i karibské speciality i něco z veganské kuchyně.

Na festivalu najdete také delikatesy z tuzemska, třeba mléčné produkty od farmáře, sladké i slané plněné rohlíčky z Hané, české vdolky, zelňáky či bramboráky.

nápojů si zájemci budou moci vybrat mimo jiné mezi francouzskými a sicilskými víny, řemeslnými pivními speciály, výběrovou kávou, domácími limonádami či míchanými drinky.

Festival se koná v sobotu od 10 do 18 hodin. Vstup na akci je zdarma.

Foto archiv NRP

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Novoměstská radnice v Praze nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!