Hudební novinky, týden #11: Shinoda na cestě do Prahy, Zimmerovy melodie i federální agent se zálibou v country

Hudební novinky, týden #11: Shinoda na cestě do Prahy, Zimmerovy melodie i federální agent se zálibou v country 

Česká metropole se na začátku týdne těší na příjezd klíčového hráče formace Linkin Park, jazzoví fanoušci se teprve probouzejí po oslavě dekády klubu Jazz Dock a na své si přišli i milovníci filmu a staré dobré muziky s kovbojskými kloubouky na hlavě.

Už ve čtvrtek zažil jazzový přístav na smíchovské náplavce místy nostalgickou hudební jízdu, o které vám psala Eva Ticháková. Deset let na klubové scéně oslavil Jazz Dock vystoupením třinácti hudebníků do brzkých ranních hodin.

Bez největší hvězdy, ale s legendárními melodiemi, dorazí za necelý měsíc do O2 areny hudebníci okolo skladatele Hanse Zimmera. Na jakou filmovou hudbu se mohou fanoušci těšit jsme naznačili ve výběru nejlepších soundtracků německého matadora a oscarového vítěze. Na Lvího krále či Gladiátora si ale musí publikum ještě chvíli počkat.

Už za dveřmi je naopak vystoupení Mikea Shinody, někdejšího člena skupiny Linkin Park. Ten přiveze do Prahy desku Post Traumatic, která je reakcí na nečekaný skon jeho kamaráda a frontmana zmíněné americké kapely Chestera Benningtona. O pár dní později zavítá do Rock Café na Národní třídě v Praze Brendan Rice alias Gus Dapperton. Až z New Yorku přiveze své indie-popové skladby.

A jaké hudební novinky nabídl jedenáctý týden? Příznivci country a seriálu 24 hodin se mohou těšit na nové, v pořadí už druhé album Kiefera Sutherlanda. Po debutu Down In A Hole vydá třiapadesátiletý herec a hudebník desku Reckless & Me, na kterou láká singly This Is How It’s Done či Open Road. Diváci si na něj mohou zajet například do Německa, přímo do Česka turné k dubnové nahrávce nepovede. Do Prahy naopak přijede bubeník z věhlasné kapely Pink Floyd Nick Mason. Už 25. července zahraje s kapelou ve velkém sále Lucerny.

Dejte nám vědět o svých hudebních zážitcích z minulého týdne i na co se naopak těšíte. S dalším souhrnem toho nejzajímavějšího z hudebního rybníčku se přihlásíme zase za týden.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!