Filmový přehled: týden #10: Endgame se blíží, Febiofest za dveřmi a Skleněný pokoj

Filmový přehled: týden #10: Endgame se blíží, Febiofest za dveřmi a Skleněný pokoj 

Předešlý filmový týden tentokrát lákal zejména fanoušky komiksového světa. Premiéru totiž měl první snímek s ženskou hrdinkou ze světa Marvel s příznačným názvem Captain Marvel. Stejná postava se navíc objevila i v novém traileru k Avengers: Endgame. I ostatním ale filmový plátna nabídla zajímavou podívanou, ať už to byl oscarový Green Book nebo Skleněný pokoj o vile Tugendhat.

Březen se stal minimálně v Praze měsícem filmových festivalů. V tomto týdnu končí svoje dvoutýdenní působení festival s lidsko-právní tematikou Jeden svět, ale hned v tom příštím ho vystřídá Mezinárodní filmový festival Febiofest. Kdo se do hlavního města nedostane, nemusí zoufat. Výběr z obou akcí se bude promítat v březnu i dubnu na plátna po celé České republice.

Od Marvelu po vilu Tugendhat

Kina tentokrát ovládla marvelovka Captain Marvel, která doplnila do skládanky další příběh o nové postavě, která vystoupí v dlouhoočekávaném Avengers: Endgame. Konečně se do naší distribuce dostal i Green Book, letošní výherce Oscara za nejlepší film. Z české koprodukce zaujme Skleněný pokoj podle stejnojmenné knihy britského autora Simona Mawera s Karlem Rodenem.

Mimo to mohla menší diváky potěšit kreslená pohádka Kouzelné město nebo trochu náročnější Šťastný Lazzaro, který už se u nás objevil v červnu minulého roku na karlovarském festivalu.

A co filmové fanoušky čeká v dalších měsících poodhalily trailery? Nejzásadnějším se v minulém týdnu stala upoutávka na Avengers: Endgame, tedy další část vlajkové lodě studia Marvel, ve kterém se objeví i už zmiňovaná Captain Marvel. Za povšimnutí ale stojí i dvě komedie. Booksmart pod režijní taktovkou herečky Olivie Wilde a Good Boys o třech chlapcích, kteří se musí poradit s mnoha nástrahami dospívání.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!