Do Prahy přijede zakládající člen Pink Floyd Nick Mason. V červenci vystoupí v Lucerně se svou kapelou

Do Prahy přijede zakládající člen Pink Floyd Nick Mason. V červenci vystoupí v Lucerně se svou kapelou 

Bubeník z věhlasné kapely Pink Floyd, kterou v roce 1964 založil společně s Rogerem Watersem a Rickem Wrightem, v létě zavítá do tuzemska. Koncert Nicka Masona a jeho kapely Saucerful of Secrets se uskuteční 25. července ve Velkém sále Lucerny.

V rámci celosvětového turné zamíří britské rockové uskupení Nick Mason‘s Saucerful of Secrets i do české metropole. Kapelu v loňském roce Mason založil společně s kytaristou Lee Harrisem s cílem oživit ranou tvorbu proslulé kapely Pink Floyd, konkrétně její písně z let 1967 až 1973, a připomenout tak její tehdejší specifickou atmosféru. Působení Saucerful of Secrets se tak stává jakýmsi prequelem legendární desky The Dark Side of the Moon, na níž se objevily hity jako Money či Time.

Formaci doplňuje kytarista Gary Kemp z new wave skupiny Spandau Ballet, dlouholetý spolupracovník Pink Floyd, baskytarista Guy Pratt, jenž spolupracoval i s Roxy Music nebo Davidem Bowiem, a klávesista Dom Beken.

Skupina měla původně v plánu odehrát jen několik koncertů, které odstartovaly debutovým vystoupením v květnu 2018 v londýnském klubu Dingwalls. Díky ohromnému úspěchu z nich nakonec vzešlo loňské evropské turné, na které kapela naváže letos na jaře v USA a v Kanadě, následně se přesune na evropský kontinent.

Během osmdesáti koncertů zazní skladby z debutového alba od Pink Floyd – The Piper At The Gates of Dawn a následující nahrávky A Saucerful of Secrets, podle níž se nové uskupení pojmenovalo.

Vstupenky jsou již v předprodeji. Jednotná cena činí 1200 Kč na stání.

Foto archiv Turner PR

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!