Rozkvetlé sady, ochutnávka moravských vín i mandlových specialit? Příští sobotu ovládne Hustopeče foodfestival

Rozkvetlé sady, ochutnávka moravských vín i mandlových specialit? Příští sobotu ovládne Hustopeče foodfestival 

Tradiční Slavnosti mandloní a vína se v Hustopečích tentokrát uskuteční v sobotu 23. března. Osmý ročník nabídne ochutnávky mandlových pochutin a vína, kuchařskou show i vycházky k mandloňovým sadům. Návštěvníci budou moci zkusit pokořit rekord o největší přípitek mandlovicí.

Milovníci vína a mandlí si příští sobotu přijdou na své v jihomoravském městě Hustopeče, které poosmé hostí foodfestival. Zdejší Dukelské náměstí se na den promění v gastro zónu, kde budou návštěvníci moci zajít do pěti restaurací a ochutnat nejrůznější pokrmy s mandlemi, mandlovici, mandlové pivo i vína místních vinařů. K tomu si poslechnou kapelu Eager Swingers, Tomáše Kočka s orchestrem, harmonikářku nebo cimbálovou muziku.

Originální mandlový recept zde bude prezentovat kuchař Petr Erin Kováč, který v loňském roce představil mandlové burgery. Svůj kuchařský um předvedou i hospodyňky, které se přihlásily do klání o nejlepší mandlový dezert. Odvážní hladovci budou mít možnost zúčastnit se soutěže jedlíků – co se tentokrát bude jíst, to zatím organizátoři neprozradili.

Až budete dostatečně syti, můžete vyrazit na vycházku. Organizátoři připravili celkem tři trasy – na výběr je mezi stezkou pro ratolesti se soutěžními úkoly a občerstvením, trasou pro starší děti s keškami a 18kilometrovou komentovanou procházkou zaměřenou na historii zdejších mandloňových sadů a zajímavosti z okolí Hustopečí.

Pro nejmenší bude v místním kostele sv. Václava nachystán program plný her a tvořivých dílen s občerstvením i fotokoutkem, kde se budou moci nechat zvěčnit v lidovém kroji. V ranči Valkýra budou mít příležitost projet se na ponících nebo nakrmit zvířátka.

Odpoledne se návštěvníci na náměstí pokusí zlomit rekord v největším přípitku mandlovicí na jednom místě, který by mohl být zapsán do České knihy rekordů. Panáků se bude v 16 hodin rozdávat přesně tolik, kolik je v sadech mandloní – celkem 1132.

Foto archiv wineoftheczechrepublic.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!