Metalový nářez na druhou: Dymytry vydali nový klip a chystají se na jarní turné

Metalový nářez na druhou: Dymytry vydali nový klip a chystají se na jarní turné 

Oblíbená česká metalová formace Dymytry má za sebou od svého založení roku 2003 mnohé úspěchy. Letos se k nim přidal i nový singl a videoklip Pravda a lež. V pátek 15. března vyrážejí na turné S nadějí.

Dymytry, česká kapela označující svůj styl jako psy-core a známá pro děsivé masky připomínající hmyz, připravili fanouškům hned dvě radosti. V neděli 10. března zveřejnili svůj nový klip k singlu Pravda a lež a v pátek 15. se vydávají na turné po České republice. To pojmenovali S nadějí a jeho první zastávka bude v Táboře, hned v sobotu poté Dymytry zahrají v Příbrami.

Píseň Pravda a lež, na jejíž klip se můžou fanoušci čerstvě podívat, je podle kapely „trošku jiná záležitost, než na jaké jste zvyklí". Snad mají na mysli popovější pojetí, kterého si při poslechu písně nelze nevšimnout. Popové náladě písně nechybí však ani tvrdší zvuk a ve spojení s temným prostředím klipu z nemocničního prostředí střídaného nadpřirozenými motivy spojenými s kapelními strašidelnými maskami a ponurou přírodou kapela stojí za svým žánrem.

V rámci jarního turné S nadějí Dymytry předvedou celkem čtrnáct koncertů po celé České republice. Slibují velkolepou audiovizuální show, skvělý zvuk a kvalitní i samotné vystoupení po hudební i taneční stránce. Po šesti koncertech v březnu plánují dalších pět v Čechách a na Moravě v dubnu, včetně Pražského majálesu 27. dubna.

Turné bude pokračovat v květnu, kdy mají Dymytry v plánu další čtyři vystoupení v rámci turné, některé v klubech, některé open-air, a k tomu další dva majálesy. Při koncertech v rámci turné jim bude vždy hostovat některá z kapel Cocotte Minute, Booters a Oceans. Na závěrečné open airy v Hlinsku a Plzni je doprovodí i velkolepí Hämatom a Arakain s Lucií Bílou.

Více informací o turné najdete na stránkách Dymytry. Vstupenky na koncerty zakoupíte v síti Ticketstream od 390 Kč.

Na druhý koncert s nadcházejícího „nadějného“ turné vyhlásili Dymytry soutěž. Dva z fanoušků, kteří by rádi viděli skupinu hrát 16.3. ve sportovní hale v Příbrami a zúčastní se facebookové soutěže, budou odměněni každý dvěma vstupenkami. Pro účast stačí dát „lajk“ příspěvku, sdílet ho a napsat do komentáře, koho by vzal případný výherce s sebou. Soutěž probíhá do pátku 15.3.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!