Prahu čeká velký návrat. Se svou strhující show dorazí po 20 letech kultovní kapela Garbage

Prahu čeká velký návrat. Se svou strhující show dorazí po 20 letech kultovní kapela Garbage  

S energickou show a se svou typickou kombinací rocku s elektronikou se po dvaceti letech do české metropole vrátí kapela Garbage. V čele se zpěvačkou Shirley Manson nabídne fanouškům nejen své klasické hity, ale rovněž materiál z připravovaného alba.

Od roku 1995, kdy kapelu Garbage založil renomovaný producent Butch Vig, prodala více než 17 milionů nahrávek, vystupovala ve více než třiceti pěti zemích světa a složila skladbu The World Is Not Enough pro stejnojmennou bondovku. Nyní se vrací do Prahy, aby po dlouhých dvaceti letech opět potěšila své české fanoušky. Ti se jí dočkají 24. června na Křižíkově fontáně v Holešovicích.

„V Praze Garbage naposledy hráli v roce 1999 na Zimním stadionu Slávie,“ přibližuje promotér koncertu Jozef Tarkay, „a pamětníci si ten koncert pořád živě pamatují. Byla to neskutečná energie a výkon zpěvačky Shirley Manson byl impozantní. Je nám proto velkou ctí kapelu opět přivést zdejšímu publiku.“

Kapela Garbage do dnešních dní funguje stále v původní sestavě a kvalitativně ze svého mixu elektroniky a rocku nijak neslevuje. „Jejich unikátní zvuk a provokativní vizuální estetika inspirovaly mnoho dalších skupin a úspěšná byla i jejich následující alba, která získala několik nominací na ceny Grammy,“ dodává Tarkay, „Garbage se navíc dostali do úzkého kruhu předních světových muzikantů, kteří měli tu čest natočit titulní píseň k bondovce.“

Garbage jsou od roku 2018 na turné, během něhož zavítali či zavítají do Evropy, Severní Ameriky i do Mexika. Kromě toho chystají materiál pro svou novou studiovou desku, která má nahradit doposud poslední album Strange Little Birds. Fanoušci se tak na pražském koncertu dočkají nejen kultovních hitovek, ale rovněž zbrusu nového hudebního materiálu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Výstaviště Praha Holešovice

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!