The Cranberries chystají svůj hudební epilog. V dubnu vydají finální desku ‘In The End’ i s vokály Dolores O’Riordan

The Cranberries chystají svůj hudební epilog. V dubnu vydají finální desku ‘In The End’ i s vokály Dolores O’Riordan 

Na konci. Příznačný název pro album skupiny The Cranberries, která se v dubnu podle všeho navždy rozloučí se svými fanoušky. Vystupování i nahrávání nových písní bez zesnulé O’Riordan členové kapely odmítají. První vlaštovkou k poslední desce je skladba ‘All Over Now’.

Název písně se nese v podobném duchu jako titul alba. Všemu je konec a nic už nebude. Kapela se stejně jako její fanoušci vyrovnává s nečekaným odchodem zpěvačky, která zemřela v sedmačtyřiceti letech loni v lednu deset let poté, co se The Cranberries dali znovu dohromady.

Na desce In the End zazní vokály, které O’Riordan, známá díky svému silnému přízvuku a barvě hlasu, nahrála před svou smrtí. K singlu All Over Now kapela vytvořila s pomocí animací Daniela Britta i poutavý videoklip, který si můžete prohlédnout níže.

V rozhovoru pro magazín Billboard však kytarista kapely Noel Hogan potvrdil očekávané. The Cranberries po vydání alba 26. dubna skončí.

"Hodně lidí mi říkalo, 'proč si nenajdete novou zpěvačku a neposunete se dál’? Dolores byla ale tak pevnou součástí kapely, že by to dopadlo špatně. Cokoliv bychom my tři zbývající členové udělali, by nejen bylo s Cranberries srovnávané, ale také by věčně žilo v jejich stínu," přiblížil svůj pohled Hogan.

The Cranberries se dali dohromady v roce 1990. Irové prosluli především písněmi Zombie, Dreams nebo Salvation či Linger. Po třinácti letech fungování se čtveřice Dolores O’Riordan, Michael Hogan, Noel Hogan a Fergal Lawler rozpadla, aby se věnovala sólovým projektům. Comeback ohlásila v roce 2009.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!