Filmový přehled, týden #9: Future Gate, slabá Colette i televizní Dejvice

Filmový přehled, týden #9: Future Gate, slabá Colette i televizní Dejvice 

Ve čtvrtek do kin vstoupila očekávaná Marvelovka i vítěz oscarového klání. Publikum si ale od minulého týdne užilo i sci-fi filmový festival Future Gate a jednou nohou naskočilo do 'jednoho světa’ plného těch nejlepších dokumentů.

Po české verzi Colette přišla na plátna kin i ta britská, ovšem s pramalým úspěchem. Daniela Wojnarová označila historické drama za snímek, který se přiživuje na genderových tématech a vášeň je mu naprosto cizí. Více si přečtete v její recenzi.

O poznání lépe na tom byla mysteriózní zábava od Christophera Landona, sequel k Všechno nejhorší. Klamavá reklama na horor s příměsí humoru získala od Kristýna Čtvrtlíkové slušných 70 %.

Na své si přišli fanoušci sci-fi, a především pak sitcomu Červený trpaslík. Na Future Gate si vychutnali nejen maraton první série kultovního seriálu, ale i setkání s Normanem Lovettem, který hrál v britské klasice počítač Hollyho. A z kuchyně fantastických snímků Praha plynule přechází do žánru dokument. Odstartoval Jeden svět, ze kterého připravujeme recenze a novinky.

V televizi vystřídala úspěšný Most! sonda do fungování Dejvického divadla. Dominika Kubištová už viděla o něco více než běžný smrtelník, její hodnocení si můžete přečíst zde. A co přináší aktuální týden? Dva velké filmy, každý z jiného spektra diváckého zájmu. Recenzovali jsme jak komiksový opus Captain Marvel, tak oscarového vítěze Zelenou knihu. V neposlední řadě připravujeme elaborát k životu královských psů aneb recenzi na Psí veličenstvo.

Kompletní kino novinky na celý březen si můžete prohlédnout v našich tradičních videotipech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!