Oslava přírody a zdravého životního stylu. Pura Vida v Centru Černý Most nabídne projekce dokumentů, workshopy i soutěž

Oslava přírody a zdravého životního stylu. Pura Vida v Centru Černý Most nabídne projekce dokumentů, workshopy i soutěž 

Festival Pura Vida, který od 15. do 31. března hostí pražské Centrum Černý Most, chystá bohatý program věnovaný oslavám Země a zdravého životního stylu. Kromě 360° obrazovky, na níž poběží cestovatelské dokumenty Michaela Gálíka, nebudou chybět ani workshopy, výstava, přednášky nebo soutěž.

Slovní spojení „pura vida“ pochází ze španělštiny a v doslovném překladu znamená „čistý život“. V latinskoamerických zemích se používá pro označení radosti ze života nebo jako pozdrav. Dvoutýdenní festival si pro své místo konání vybral Centrum Černý Most s výrazně ekologickým provozem – dokonce tu chovají ovce, netopýry a včely.

Po celou dobu trvání festivalu si návštěvníci budou moci prohlédnout výstavu o recyklaci a PET lahvích, kterou připravila Veronika Richterová. Zároveň bude probíhat soutěž, kdy budou mít zájemci za úkol vypátrat plameňáky ve vitrínách obchodů, a když budou mít štěstí, vyhrají krmení tygrů v ZOO Praha. Využít budete moci různé slevy.

Nejnabitější program bude vždy v sobotu. 16. března si budete moci vyrobit náramky, kterými přispějete na projekt ochrany želv, zacvičit si na fitness tréninku, poslechnout si rozhovor s cestovatelem Michaelem Gálíkem nebo se zúčastnit terapie se zvířaty, kde na vás bude čekat obří želva i papoušci.

Další sobotu, 23. března, chystá festival celodenní workshop zaměřený na recyklaci, který povede umělkyně Nicole Taubinger. Budete si moci zkusit vyrobit třeba šperky nebo zvířátka z plastů. Odpoledne pak s přednáškou vystoupí známý český rybář Jakub Vágner.

Závěrečná sobota 30. března nabídne dětský workshop výroby masek i karneval se soutěží o nejlepší masky. Nejmenší budou bavit i animátoři a DJs. Těšit se můžete také na taneční show v kostarickém stylu, přednášku o ekologických nákupních taškách i workshop recyklace textilu.

Foto archiv CČM

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Centrum Černý Most

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!