Na Metronome festivalu zahrají Ohm Square, WWW i Katarzia

Na Metronome festivalu zahrají Ohm Square, WWW i Katarzia 

Metronome Festival nově zveřejnil jména pěti českých a slovenských interpretů, kteří zahrají na letošním ročníku 21.–22. června na pražském Výstavišti Holešovice. Vedle velkých jmen zahraničních hudebníků tak vystoupí skupiny WWW, Ohm Square, Manon Meurt, slovenská písničkářka Katarzia a tvůrci elektronické hudby Floex & Tom Hodge.

Kromě zahraničních hvězd hudebního světa jako Liam Gallagher, Morcheeba, Kraftwerk či Primal Scream, které na program Metronome Festivalu Prague lákaly diváky doposud, se k nim přidali zástupci české a slovenské hudební scény. Pět nově vyhlášených jmen vybrali pořadatelé zejména z nezávislé scény, a propojili tak originalitu s popularitou.

Jedním nově ohlášeným interpretem je skupina Ohm Square, jeden z průkopníků elektronické hudby v Česku prosazující drum and bass a breakbeat. Na Metronome Festivalu představí poprvé své nové EP, na kterém je i nejnověji vydaný singl Closer. Kapela WWW, která také letos na Metronomu zahraje, v minulosti přešla od hip hopu a rapu k alternativní hudbě s bohatými rytmy, působivými texty i originálním hlasovým projevem. Za své poslední album Neutopíš se dvakrát v téže řece byli WWW letos nominovaní na cenu českých hudebních kritiků Apollo.

Dalším ohlášeným umělcem na Metronome Festivalu je Tomáš Dvořák alias Floex, český tvůrce na bázi elektronické i vážné hudby, klarinetista a producent. Představí tam svůj zatím poslední projekt ve spolupráci s britským producentem Tomem Hodgem a Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu nazvaný A Portrait Of John Doe. Díky němu získali také nominaci na cenu Apollo a Anděla. Podobné úspěchy mají na kontě i další vystupující na Metronomu, kapela Manon Meurt, se svým druhým albem MMXVIII. Ti navíc dělali předskokana skupině My Bloody Valentine.

Za slovenskou scénu na Metronomu vystoupí třeba písničkářka Katarzia. Představí tam své poslední album Antigona i dřívější skladby pohybující se žánrově od nu-folku až po experimentální elektronickou hudbu. Ve svých textech se Katarzia věnuje citlivým společenským tématům. Kromě výše zmiňovaných interpretů láká čtvrtý ročník Metronome Festivalu Prague třeba koncert Pražského výběru nebo slovenské kapely The Ills a chystá se vyhlášení dalších velkých jmen.

Vstupenky na Metronome Festival jsou k dispozici ve zvýhodněné edici na oficiálním webu festivalu  ke stání za 1 990 Kč a k sezení za 2 690 Kč nebo VIP od 3 990 Kč a 4 990 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!