Březnové kulturní novinky: Shinodova pocta Bennigtonovi, Klatův Faust i oscarový vítěz

Březnové kulturní novinky: Shinodova pocta Bennigtonovi, Klatův Faust i oscarový vítěz 

Na kolena, na kolena, s Goethem k ďáblovi nebo znovu do světa Marvelu. Ať už jste příznivci hudby, divadla, filmu či umění, máme pro vás výběr, který zahrne veškeré preference. S blížícím se jarem nabízíme tradiční kulturní tipy.

Březen se může zdát na koncert poněkud chudší, přesto ale do metropole dorazí minimálně dvě velké hvězdy. Desku Post Traumatic představí Mike Shinoda, který se nahrávkou vrací k pocitům z náhlého odchodu kamaráda Chestera Bennigtona, frontmana Linkin Park. Na pozitivnější vlně pak zahrají v Praze Royal Republic.

Plátna v kinech chystají k projekci oscarového vítěze Zelenou knihu, ale komerčním hitem března bude zřejmě Captain Marvel, nejsilnější hrdinka komiksového universa. Černým koněm pak může být například Skleněný pokoj. A pokud raději zůstáváte doma u televize, najdete na našem webu recenzi na seriál Zkáza Dejvického divadla.

Národní galerie Praha zahajuje novou sezónu výstavou fotografií těch nejlepších autorů ze skupiny 400 ASA a na své si přijdou i příznivci módy v rámci pražského Fashion Weeku. Na divadelních prknech si diváci budou hledat Bergmanovu adaptaci, klasiku Šakalí léta, ale především nový kus oceněného polského režiséra Jana Klaty. Po shakespearovském Něco za něco nabídl publiku Divadla pod Palmovkou v premiéře vlastní adapaci Goethova Fausta. Recenzi a video report připravujeme.

Vše podstatné z březnové kultury včetně krátkého rozhovoru s Terezou Dočkalovou najdete výše v našich tradičních videotipech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!