Nový festival v divadle Komedie představí tvorbu mladých umělců

Nový festival v divadle Komedie představí tvorbu mladých umělců 

V polovině března se vůbec poprvé uskuteční festival Nová Komedie. Městská divadla pražská během devíti dnů představí tvorbu mladých umělců z řad divadelníků, výtvarníků i hudebníků.

V divadle Komedie se letos poprvé odehraje festival, který během devíti dnů představí tvorbu mladých umělců z řad pražských i mimopražských souborů. Zbrusu nový festival Nová Komedie pořádají Městská divadla pražská a diváci se mohou těšit nejen na divadelní inscenace, ale i na koncerty, inscenovaná čtení poezie a vernisáž.

„Pro návštěvníky chystáme například debaty s tvůrci, výstavu plakátů z brněnského HaDivadla či gastronomické překvapení při závěrečném divadelním maratonu – tedy v přestávkách brakové trilogie ze Staré Arény Ostrava,“ prozradila o koncepci festivalu Lenka Dombrovská, programová kurátorka divadla Komedie.

Přehlídka s podtitulem Nejen divadelní festival se koná ve dnech 15. – 23. března. Zahájí jej vernisáž ilustrací Terezy Kovandové a projekce jejího animovaného filmu Krvavé pohádky. V dalších dnech se diváci mohou těšit na inscenaci Maloměšťáci brněnského HaDivadla, premiéru inscenace Vladař mladé režisérky Anny Klimešové nebo detektivní brakový thriller Mrtvé oči z ostravské Staré arény. Zahraniční soubory bude reprezentovat slovinský Tichý nádech režiséra Nejce Gazvody.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Komedie nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Komedie

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!