Hudební novinky, týden #9: Padesátiletá Abbey Road, Jeleni znovu s Tučným a vzpomínka na Kryla

Hudební novinky, týden #9: Padesátiletá Abbey Road, Jeleni znovu s Tučným a vzpomínka na Kryla 

Na přelomu února a března se do hudebních srdcí vkradla nostalgie. Vzpomínali jsme na to, jak Beatles začali nahrávat jednu z nejslavnějších desek a jak bard českého písničkářství předčasně odešel. Hollywood splín řeší po svém a pod křídly Brada Pitta připravuje dokument o Chrisi Cornellovi.

Začněme ale novinkami. Po dlouhých devíti letech se do Prahy vrátí kapela Airbourne. Svou energickou show předvede ve středu 2. října v klubu Roxy. Australané se během své tvorby inspirovali parťáky z Judas Priest, Angel City nebo AC/DC a Prahu tak čeká ta pravá divočina. Komornější zastávky plánují na podzim Jeleni v čele s Jindrou Polákem. Na svém turné vzdají poctu Michalovi Tučnému se svým Půlnočním vlakem. První diváci je uvidí 18. října v Hranici na Moravě.

Dekádu na hudební scéně letos oslaví snad největší objev světových talentových soutěží Susan Boyle. K narozeninám si nadělí desku s příznačným názvem Ten. Naopak na melancholickou notu hrají oznámené přípravy dokumentu o Chrisi Cornellovi, ale také připomínka pětadvacátého roku od úmrtí jednoho z největších českých písničkářů v historii Karla Kryla. Autorovi skladby Anděl či písně Bratříčku, zavírej vrátka jsme věnovali tři texty. Neskutečných padesát let pak uběhlo od té doby, co se v anglickém Londýně rozjely pásky u nahrávek Come Together, Here Comes the Sun nebo Something. Deska Abbey Road byla poslední, kterou kdy Brouci nahráli.


Už ve středu nás v Praze čeká charismatický kytarista ukrajinského původu označovaný za mága ve svém oboru Estas Tonne. Jeho Integration Tour 2019 nabídne koncert plný emocí a jedinečný zážitek. Na pódium Lucerna Music Baru se pak po dvou letech vrátí slovenská skupina Horkýže Slíže.

V úterý 5. března se dozvíme recipienty cen Anděl. Nejstarší tuzemská ocenění hudebníků nabídnou mimo jiného i souboj mezi comebackovým albem Evolucie skupiny Lucie, deskou Bad Time For Gentlemen od Monkey Business a nahrávkou ZE.MĚ Báry Polákové. Už brzy také nabídneme hvězdy, které se ukážou v Česku během celého března. Ochutnávku najdete v našem celokulturním videopřehledu výše.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!