34. Gastroden ve Velkém Meziříčí

34. Gastroden ve Velkém Meziříčí 

Hotelovka slavila i pomáhala

Svátek na Světlé ve Velkém Meziříčí se nesl v duchu dobré pohody, hezkého počasí i charitativní pomoci. Ve středu 11. května se konal na HŠ a OA Světlá tradiční Gastroden. Letošní 34. ročník ve znamení 110. výročí založení této školy jeho slavnostní ráz ještě umocnil. Po celý den se areál školy hemžil návštěvníky, kteří si nenechali ujít přehlídku gastronomických dovedností a soutěží. V parném dni přišly vhod míchané nealko nápoje, které studenti připravovali v barmanských soutěžích a byly příjemným osvěžením. V bohatém kulturním programu bylo třešničkou na pomyslném narozeninovém dortu vystoupení Romana Vojtka se Šárkou Vaňkovou, kteří publikum rozvlnili v rytmu melodií, nejen z Pomády. Nechyběl ani křest nové knihy starých fotografií Velkomeziříčska nebo tradiční běh číšníků a módní přehlídka svatebních a společenských šatů. Zajímavé zpestření přinesl i kurz netradičního zdobení dortů patchwork nebo ukázka vyřezávání ovoce.

V letošním roce se škola připojila již podruhé k akci na Pomoc slaným dětem. S laskavým svolením vedení školy proběhla sbírka pro nemocné cystickou fibrózou. Rozdávaly se infoletáky široké veřejnosti, ozdobené lahvičky od inhalačních léků, které malovali nemocní nebo jejich blízcí a naplnily je symbolicky solí. Více o nevyléčitelné nemoci na www.cfklub.cz. Do sbírkové pokladničky přibylo 708 Kč. Klub nemocných CF děkuje všem, kdo se rozhodli pomoci.

V roce 1901 byla současná hotelová škola založena. Po 110 letech trvání se právem může pyšnit mnoha úspěchy, velkým zástupem absolventů a přejme škole s tradicí i dlouhou budoucnost.

www.hotelskola.cz, www.cfklub.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

34. Gastroden ve Velkém Meziříčí
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!