11. ročník Sázavafestu přináší řadu novinek

11. ročník Sázavafestu přináší řadu novinek 

Multikulturní a multižánrový festival Sázavafest, který se letos uskuteční ve dnech 4. - 7. srpna v Benešově u Prahy, si letošní rok připravil pro návštěvníky řadu novinek.

Tou největší je určitě přesun festivalu z Kácova do Benešova do areálu Zelený ostrov. Benešov je považován za kulturní centrum Posázaví a nabízí řadu obchodů, restaurací, ubytování a spoustu dalších aktivit. „Hlavním důvodem přesunu je bezpečnost návštěvníků,“ vysvětluje ředitel festivalu Pavel Kloupar. „I přes nemalé investice do terénních úprav, které byly v uplynulých letech v Kácově realizovány, stále hrozilo nekontrolovatelné zavodnění areálu, které bylo pro festival příliš riskantní.“ Dalším důvodem pro přesun je také lepší dostupnost festivalu a kvalitnější servis. Hlavní vchod do areálu je umístěn pouhých 300 metrů od autobusového i vlakového nádraží. Z Prahy se do Benešova dostanete za 40 minut. Další novinkou je také zřízení tzv. „Euro zóny“, která bude přímo v areálu Zelený ostrov a v níž budou moci zahraniční návštěvníci pohodlně nakupovat, aniž by byli nuceni pořizovat si české koruny ve směnárnách.

Hlavními zahraničními hvězdami letošního ročníku jsou bezesporu ostrovní duo z Manchestru Hurts, bristolští Kosheen, francouzští Nouvelle Vague, Belleruche, The Subways, Irie Révoltés, němečtí Alphaville nebo Jazzanova.

K dalším potvrzeným interpretům jako jsou Chinaski, Nightwork, Tata Bojs, J.A.R. se přidává populární Vypsaná Fixa, Dan Bárta a Dara Rolins, Monkey Business, folkař Xindl X, Prago Union, Sto zvířat nebo Republic of Two, momentálně ocenění za kategorii objev roku v cenách Anděl.

Speciální vystoupení odehraje český houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, který se letos spojí s kapelou Ciganski Diabli. Tento projekt je naprosto originální a odstartoval už na jaře. Koncertní program bude fúzí vážné hudby a cikánských skladeb, které se podle Svěceného budou různě prolínat a přecházet do variací.

Sázavafest nabízí tradičně pestrý program pro všechny příznivce dobré muziky. Letos však myslí i na děti, které můžete vzít bez obav na festival s sebou. Bude zřízen Dětský koutek Minimax, který bude otevřen 5. a 6. srpna vždy od 13 do 22 hodin a nabídne pestré vyžití dětem všech věkových kategorií. Vyřádit se mohou ve výtvarné dílně nebo při sportování se Sázavkou. Nebude chybět ani oblíbené malování na obličej a skákací hrad. Samozřejmostí je i přebalovací pult pro nejmenší a všechny nepostradatelné hygienické potřeby budou volně k dispozici. Do dětského koutku Minimax zavítá i oblíbené autorské čtení. Dostanete zde ochutnávku z nové knihy moderátorky a novopečené maminky Ivy Lecké. Kniha s názvem Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň vtipnou formou a s obrovským nadhledem dokumentuje čekání na porod, pocity prvorodičky před a po narození potomka i pohled do autorčina bláznivého rodinného klanu. „Knížka nemá poučovat, ale ukázat, že mateřství je to nejbáječnější, co ženu v životě může potkat, a že byť to tak někdy nevypadá, ženská vydrží jako kůň," popisuje knihu sama autorka.

Rodiče mohou využít placeného hlídání, které zajistí tetičky Berušky společně s týmem Sázavafestu v čele se Sázavkou. Ty budou hlídat děti od tří let. Už nyní je možné si zarezervovat hlídání na adrese www.berusky-hlidani-deti.cz.

Jako každý rok, i letos bude Sázavafest podporovat charitativní aktivity. Letošní ročník bude věnován na podporu organizace Ochrana fauny České republiky.

Vstupenky na Sázavafest jsou ke koupi za 900 korun + poplatky v sítích Ticketpro a Eventim.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

11. ročník Sázavafestu přináší řadu novinek
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!