Opilý Bůh, Ježíš s brokovnicí a pokračování největšího bestselleru všech dob. Divadlo NoD uvádí Bibli 2

Opilý Bůh, Ježíš s brokovnicí a pokračování největšího bestselleru všech dob. Divadlo NoD uvádí Bibli 270%

Ocitáte se v blíže neurčené současnosti. Bůh se právě probouzí se strašlivou kocovinou po velké párty ke stvoření světa a zjišťuje, že asi něco propásl… Jak se k tomu postaví nejen on, ale i Ježíš, který mezitím přestoupil k buddhismu, profesor a čertovská Lucy, vám v Divadle NoD přiblíží nová hra Janka Lesáka & Natálie Preslové.

Pokud byste čekali seriózní pokračování základní knihy křesťanství a aktualizaci jejích doporučení, zákazů a příkazů pro dnešní svět, budete velmi pravděpodobně zklamáni. Těšit se ale můžete na divadelní hru ve formě sitkomu, jež se z velké většiny inspirovala komiksem Adventures of God, který vychází od února 2018 na stránce webtoons.com. Míru inspirace ostatně můžete posoudit sami - každé úterý se tam objeví nový díl. Líbí? Tak hurá do Divadla NoD!

Bible 2. Foto: Petr Florián

Pokračování největšího bestselleru všech dob začíná. V minulých dílech jste viděli… Bůh stvořil Zemi… Ježíš byl ukřižován… a uplynulo pár tisíc let… Současnost. Bůh (Láďa Karda) se právě probudil z opileckého deliria a zjišťuje, že jeho země už zdaleka není taková, jakou ji stvořil. Zaboha si ale nemůže vzpomenout, co se vlastně stalo… poslední co si pamatuje, je velká party na oslavu stvoření světa. Ten teď ale ze všeho nejvíc připomíná místo, které brzy, i s celým lidstvem, zanikne. Podaří se Bohu spolu s profesorem (Martin Cikán), Lucy (Lumíra Přichystalová) a Ježíšem (Jan Strýček) Zemi zachránit? Nebo to bude všechno jinak?

Bible 2 vám prozradí, kdo celou dobu řídil Zemi, jak je to s dušemi lidí po smrti, jaký vztah má Bůh k homosexuálům, či co má Ježíš společného s Baziliškem zeleným. Krom toho se dozvíte, co je smyslem života, kdo vlastně napsal původní Bibli a jestli se brzy dočkáme jejího tištěného pokračování. Co s tím vším má společného Elon Musk a jeho Falcon Heavy, Karel Gott, Ed Sheeran, Gutenberk, Yody, Nietze, Jaroslav Dušek, Buddha a všudypřítomné žluté kačenky? Uvidíte sami…

Bible 2. Foto: Petr Florián

A nudit se při tom určitě nebudete - jak už se na sitkom sluší, hra je plná vtipných hlášek a gagů, které vás rozesmějí, i když nejste zrovna zarytý ateista. Ale pozor - mnohé z nich jdou na hranu a někdy až za ní - až si občas říkáte, zda už tam nejsou některé navíc a tak nějak zbytečné… Bůh je zde nepolepšitelný alkoholik, který od rána do večera kouří a kleje jako dlaždič a blonďatý Ježíš v úboru buddhistického mnicha nejde daleko pro brokovnici či samopal. Děti nechte každopádně raději doma u pohádek, humor Bible 2 pro ně bude příliš nekorektní a hodně černý. Jedno je ale jisté - představení vám uteče, ani nebudete vědět jak.

Bible 2. Foto: Petr Florián

Během představení zhlédnete, za doprovodu neustále se opakující hudební znělky od skladatele Ivo Sedláčka, čtyři epizody Bible 2. V jednoduché scéně, která je dílem Mikoláše Ziky, dominuje bílá sedačka, model světa ve tvaru glóbu s příznačnou lahví uvnitř, pracovní stůl profesora a brána do pekla, které vládne sličná Lucy. Atmosféru dokreslují oblaka umělé mlhy a občasné scény v televizi, která slibuje i první rozhovor s Bohem na světě. Jak to s lidmi, Bohem, Ježíšem, Lucy a celou planetou dopadne, už se ale musíte jít podívat sami.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!