Napodruhé bez napětí. Všechno nejhorší 2 se přeměnilo na pseudohororovou rom-com

Napodruhé bez napětí. Všechno nejhorší 2 se přeměnilo na pseudohororovou rom-com70%

Po dvou letech se vrací Tree uvíznutá v časové smyčce v pokračování snímku Všechno nejhorší. Jaksi klamavá reklama láká na horor s příměsí humoru, z kterého vzešla vcelku zábavná romantická komedie.

Zřejmě nikdo by se nechtěl dobrovolně ocitnout v takovéto časové smyčce. Jen co se vysokoškolačka Tree (Jessica Rothe) zbavila nemilého déjà vu, kdy ji ten samý den několikrát po sobě zabil maskovaný vrah, dokud nezjistila jeho identitu, přešlo na Ryana (Phi Vu), spolubydlícího jejího novopečeného přítele Cartera (Israel Broussard), který jí v předchozím snímku pomohl se prokletí zbavit. A navíc se zdá, že přijít na vrahovo jméno tentokrát stačit nebude.

Všechno nejhorší se v těsném závěsu za adaptací Kingova románu TO a režijní prvotinou Jordana Peela Uteč zařadilo mezi nejpovedenější a také nejnápaditější horory předminulého roku. Není proto divu, že výkonná produkce Blumhouse využila úspěchu a rychle se zasadila o pokračování, které se ale nese v poměrně odlišném duchu než původní zdařilá žánrovka.

Štáb zůstal stejný až na pozici scenáristy, kde nepříliš známého Scotta Lobdella v sequelu vystřídal sám režisér obou dílů Christopher Landon, jenž psal scénáře i pro pokračování série Paranormal Activity. Herecké obsazení originálnímu snímku sedlo, a proto logicky u Všechno nejhorší 2 nedošlo k zásadním změnám. Opět se setkáváme se sympatickou Tree v podání již třicátnice Jessiky Rothe, která navzdory věku zvládá studentku nejenom díky svému mladistvému vzhledu ztvárnit s přehledem.

Už ve filmu z roku 2017 se ukázalo, že hororové scény nebudou zrovna její doménou a mnohem více se hodí na komediální role. V pokračování je o stupeň vtipnější, přirozenější, což nejlépe ilustruje hereččino dlouhé sólo, kdy si „povinné“ sebevraždy užívá jako atrakce na Matějské. Možná i proto tvůrci v pokračování osekali napětí na minimum, až z oficiálního hororu s prvky humoru vznikla rom-com, v níž medu z plátna místy vytéká víc než dost.  Přesto je dvojka svým způsobem zábavnější než první díl, děj rychle odsýpá a množství zvratů udržuje diváka stále ve střehu. Na druhou stranu ho tato překombinovanost zároveň může mást.  

K zamotávání příběhu přispívá i potřeba mít základní povědomí o kvantové fyzice, teorii relativity či algoritmech, o kterých se protagonisté baví v souvislosti s vyřešením problému se smyčkou. Větší prostor oproti originálu dostala v sequelu postava nerda Ryana a mrchy Danielle (nadaná Rachel Matthews), kteří podobně jako Rothe měli možnost naplno předvést svůj smysl pro komiku. Jen kdyby jim to nekazila ta ustavičná životní moudra se sentimentálním podtextem.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Všechno nejhorší 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!