Legendy sci-fi žánru i Holly z Červeného trpaslíka. Co si nenechat ujít na festivalu Future Gate?

Legendy sci-fi žánru i Holly z Červeného trpaslíka. Co si nenechat ujít na festivalu Future Gate?  

Šestý ročník Future gate festivalu přenese všechny milovníky žárnu sci-fi do dob, kdy se každý rodí pod dohledem genetických inženýrů, nebo na těžařskou loď Červený trpaslík. Všechny projekce ale spojuje jedno téma, tentokrát je to životní prostředí a jeho budoucí vyhlídky. V Praze se návštěvníci dočkají projekcí od 27. února do 3. března. Poté se festival přesune do Brna, Plzně a Šumperku.

1) Gattaca

Vincent je jedním z posledních lidí, kteří se narodili z lásky. Po něm už je vyráběli genetičtí inženýři v centru Gatacca. Směs chemických látek, které jim lidem vpravili do těla, jim zaručuje, že budou výjimeční. Ostatní jako Vincent mají smůlu. Nebo ne? Klasika sci-fi žánru, která dokázala divákům, že i bez divokých speciálních efektů lze dosáhnout poutavé a nezapomenutelné podívané.

2) Freaks

Na festivalu se ale kromě kultovních snímků ukážou i naprosté novinky. Jednou z nich je kanadský Freaks, který divákům ukáže svět, kde se jinakost trestá. Malá Chloe chce opustit dům. Otec jí to ale zakazuje, pro takové jako ona a on prý není venku místo. Vábení neznámého ale holčičku přesvědčí a vydá se pryč ze známých míst. Zjistí ale, že rodiče mají občas pravdu. 

3) Červený trpaslík a Norman Lowett

Z Normana Lowetta znají diváci většinou jenom hlavu, a to díky jeho postavě Hollyho z Červeného trpaslíka. A právě maraton první série tohoto populárního seriálu britský herec a stand up komik uvede. Kromě toho se na něj můžete těšit i na projekci dalšího jeho známého sci-fi počinu Zlouni z vesmíru.

4) Věříte svému počítači?

Americko-japonská novinka tentokrát z dokumentárního žánru. Elon Musk, futurista Raymond Kurzweil, fyzik a kosmolog Max Tegmark, scénárista Jonathan Nolan nebo psychiatr Michal Kosinski diváky zavedou do oblasti umělé inteligence. Také se pokusí zamyslet nad otázkami, které si mnozí z nás raději nechtějí ani připouštět. Co když se vyspělé technologie dostanou do nesprávných rukou? Nebo co když už lidé nebudou ti nejinteligentnější na světě?

5) Workshop s Kurtem van der Baschem

A pokud už budete mít kinosálů dost, mohou se pražští návštěvníci zejména z řad ilustrátorů a animátorů, ale i "pouhých" nadšenců, přijít podívat na workshop Kurta van der Bascheho. Pokud vám nic neřekne jeho jméno, nezoufejte. Projekty mluví za něj. Pracoval totiž jako storyboardista na filmech Hvězdné války: Poslední z Jediů, Jupiter vychází, Jurský svět: Zánik říše a Assassin’s Creed. A nyní vám z první ruky předvede, kdo vlastně takový storyboardista je a co dělá.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!