Hudební novinky, týden #8: Brits, Bastille a headliner Brutal Assault

Hudební novinky, týden #8: Brits, Bastille a headliner Brutal Assault 

Osmý týden v roce 2019 nabídl velké koncertní zážiky i zklamání. Po amerických Grammy znají své majitele Brit Awards a pochopitelně i hudební Oscary. Co jste v předchozích sedmi dnech možná minuli?

Rockeři The 1975 a DJ Calvin Harris ovládli letošní předávání britských hudebních cen. V ostrovní obdobě slavných Grammy získal sošku také George Ezra, kterého čeští diváci už brzy znovu spatří na vlastní oči. Hudba tradičně zněla i na Oscarech. Zřejmě největší emoce předvedli na scéně Dolby Theater Lady Gaga a Bradley Cooper. Popová diva následně získala svého prvního Oscara za píseň Shallow. O skladbách na předávání cen filmové Akademie jsme psali zde.

Živě se v Praze předvedlo hněd několik zajímavých interpretů. Zatímco Bastille naplnili všechna očekávání a Gaia Mesiah servírovali tradičně dobrou show plnou pozitivní energie, Shaki’n Stevens byl spíše zklamáním. Eva Ticháková jeho vystoupení i přes notnou dávku nostalgie označila za kýčovité.

V pražské Meet Factory proběhla druhá Andy Warhol’s Night. Těžce popsatelný večírek jsme se pokusili alespoň přiblížit v našem reportu a o šílenosti ani tentokrát nebyla nouze. A v neposlední řadě fanoušky metalu potěšili organizátoři festivalu Brutal Assault. Další ročník v Jaroměři budou headlinovat oblíbení Parkway Drive, kteří předminulý týden právě v české metropoli zahráli.

Už tento týden vám nabídneme hudební výhled na měsíc březen, výběr těch nejlepších evropských festivalů a mnoho dalších novinek včetně informací o jubilejním albu, které chystá zpěvačka Susan Boyle.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!