Američané točí dokument o zesnulém zpěvákovi Chrisi Cornellovi, produkci má na starosti Brad Pitt

Američané točí dokument o zesnulém zpěvákovi Chrisi Cornellovi, produkci má na starosti Brad Pitt 

Šestnáctinásobného nominanta a čerstvého vítěze Grammy uctí dokumentární film z produkce hollywoodského veterána Brada Pitta. Novinku o připravovaném snímku přinesl server Variety měsíc po koncertě I Am The Highway v Los Angeles, na kterém zpěvákovu kariéru připomněly takové hudební ikony jako Foo Fighters, Metallica nebo Audioslave. Cornell si vzal život v květnu 2017.

Společně s Pittem mají tvorbu filmu produkčně na starosti jeho režisér Peter Berg (který stojí i za několika klipy Maroon 5, Christiny Aguilery nebo snímkem Deepwater Horizon) a vdova po úspěšném rockerovi Vicky Cornell v rámci společnosti Film 45. 

Rodák ze Seattlu působil ve skupině Audioslave a především pak ve formaci Soundgarden. Proslul ale i svojí vynikající sólovou tvorbou nebo výjimečným hlasovým rozsahem. Cornell, šestnáctkrát nominovaný na cenu Grammy, získal první zlatý gramofon až před několika dny in memoriam. Hudební akademie ho ocenila za nejlepší rockový výkon ve skladbě When Bad Does Good z loňského alba Nothing Compares 2 U / When Bad Does Good. Hudebník nazpíval i několik písní do filmových soundtracků. Jeho hlas je slyšet v prvních Avengers nebo Jamesu Bondovi.

Rocker spáchal sebevraždu ve svých dvaapadesáti letech po koncertě kapely Soundgarden v Detroitu. Ačkoliv se spekulovalo o zásadním vlivu prášků na předpis, doktor později příčinu smrti s drogami nespojoval. Cornellův náhlý odchod pochopitelně šokoval hudební svět. 

“Nebyl to jen přítel, měl jsem ho jako staršího bratra, ke kterému jsem vzhlížel. Zůstaly mi na něj krásné vzpomínky,” reagoval na špatné zprávy v květnu před dvěma lety kytarista a zpěvák Pearl Jam Eddie Vedder. Datum uvedení dokumentu ještě není známé.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!