Gaga, Hudson i Queen. Které písně zazní na letošních Oscarech?

Gaga, Hudson i Queen. Které písně zazní na letošních Oscarech? 

Hollywood se chystá na filmový svátek sezony. Už v noci na pondělí předá americká filmová Akademie Oscary nejlepším umělcům z předchozího roku. Velkolepá ceremonie však není jen o filmu jako takovém. Podívejte se s námi, jaké písně galavečer zpestří.

Shallow (Lady Gaga, Bradley Cooper)

Hudební megahit nemohl zůstat opomenutý. Skladbu Shallow, která posbírala Zlatý glóbus, Grammy a další ceny, nezazpívá nikdo jiný než nominovaní Lady Gaga a Bradley Cooper. Společně si píseň z filmu Zrodila se hvězda vyzkoušeli už na vystoupení popové divy v Las Vegas.

Bohemian Rhapsody / We Will Rock You (Queen)

Vystoupení legendy potrvdil sám kytarista Brian May na sociálních sítích. Ačkoliv není jasné, zda skupina vystoupí s dlouholetým zpěvákem Adamem Lambertem nebo hercem Ramim Malekem, předpokládá se, že zazní některý hit z úspěšného filmu Bohemian Rhapsody. Naším tipem však je, že zazpívá spíš Lambert, a tudíž je výběr neomezený.

When a Cowboy Trades His Spurs for Wings (Gillian Welch, David Rawlings)

Komediální western bratří Coenů, který je od prosinci dostupný na Netflixu, vysílá na oscarové pódium dvojici Welch-Rawlings. Pánové coby autoři písně When a Cowboy Trades His Spurs for Wings odlehčí filmovému Busteru Scruggsovi Timovi Blakovi Nelsonovi a zazpívají nominovanou skladbu místo něho. Píseň slibuje naprosto jinou dynamiku oproti dalším vystoupením.

I'll Fight (Jennifer Hudson)

Pro Jennifer Hudson asi vystoupení na Oscarech velký boj nebude. Skladbou I'll Fight připomene publiku životopisný dokument RGB o soudkyni nejvyššího soudu Ruth Bader Ginsburg. Více než zpěvačka tak bude pravděpodobně mačkat pěsti sama autorka skladby, která zatím i přes devět nominací na cenu Akademie nemá doma ani jednu jedinou.

 

The Place Where Lost Things Go (Bette Midler)

A konečně, Oscary by se neobešly bez naprosté klasiky. V naší recenzi sice návrat Mary Poppins příliš nešetříme, ale po hudební stránce rozhodně nejde o krok vedle. Na scéně v Dolby Theater nevystoupí hlavní protagonistka Emily Blunt, která i přes své nesmírné nadání přepustila místo třiasedmdesátileté ikonické herečce a zpěvačce Bette Midler. Vítězka Grammy, Zlatého glóbu, Emmy i Tony představí The Place Where Lost Things Go.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!