7 dětských rolí, ve kterých zářila Dakota Fanning

7 dětských rolí, ve kterých zářila Dakota Fanning 

23. února slaví teprve čtvrtstoletí, přitom má za sebou desítky filmových a televizních rolí. Číst se údajně naučila už ve dvou letech a v pěti už stála před kamerou. Vybrali jsme sedm dětských rolí Dakoty Fanning, v nichž herečka ze seriálu The Alienist, snímku Teď a tady i Twilight ságy projevila už tehdy svůj talent.

1. Reklama na Tide

Jak to tak bývá, první roli nezískala hned ve filmu. Herecký talent u Dakoty rozpoznali už v předškolním věku vedoucí divadla, kde se účastnila dětských představení. Rodičům doporučili vzít ji do agentury – na jejich radu tedy odjela rodina do Los Angeles, kde probíhal konkurz na reklamu na prací prášek Tide. Dakota v něm tehdy porazila spoustu dětí.

2. Delia Chadsey v Pohotovosti

V oblíbeném seriálu Pohotovost se objevila v šesté sérii v epizodě s názvem Nejrychlejší rok. Ve své první televizní roli si zahrála holčičku, která po autonehodě skončila na operačním sále, kde lékařka zjistí, že navíc trpí leukémií a nutně potřebuje transplantaci kostní dřeně. O dvanáct let později přitom v dramatu Teď a tady ztvárnila dospívající dívku se stejnou diagnózou.

3. Malá Ally McBealová

Cameo si Dakota střihla ve flashbacku 21. epizody třetí sezóny seriálu Ally McBealová, v němž hlavní hrdinka vzpomínala na své dětství s otcem – její nezletilou verzi ztvárnila právě teprve pětiletá vycházející hollywoodská hvězda.

4. Brenda Collins v Kriminálce Las Vegas

Následovala role v neméně slavném seriálu. Už na začátku první série Kriminálky Las Vegas v dílu Pokrevní pouta si malou herečku vybrali do role jednoho ze dvou přeživších dětí po brutálním zločinu, kdy pachatel zabil její seriálové rodiče a dva bratry. Allison Lange představovala její starší sestru, na rozdíl od Dakoty však upadla takřka do zapomnění.

5. Lucy Diamond v Jmenuji se Sam

První filmová úloha přišla už v roce 2001, kdy bylo Dakotě sotva sedm let. Obsazena byla do role dcery mentálně postiženého muže, kterého ztvárnil Sean Penn. Drama Jmenuji se Sam je plné odkazů na Beatles – herečka se ve snímku jmenuje podle písničky Lucy in the Sky with Diamonds a v jedné scéně přechází se svým filmovým otcem ulici stejně jako členové kapely na přebalu desky Abbey Road. Tento snímek byl debutem i pro mladší sestru Dakoty – Elle Fanning

6. Pita Ramos v Muži v ohni

Po dvou letech s rolemi v nepříliš úspěšných snímcích se objevila v ústřední roli ve filmu Muž v ohni z roku 2004 po boku dvojnásobného držitele Oscara Denzela Washingtona. Režiséra Tonyho Scotta zaujala právě coby představitelka Lucy Diamond, a tak se jí rozhodl svěřit poměrně náročnou úlohu dcery automobilového magnáta v nebezpečném Mexico City, kterou chrání bodyguard. Její herecký výkon údajně Washingtona natolik uchvátil, až zapomněl, že je také na place.  

7. Mackenzie v Přátelích

Výběr zakončíme nezapomenutelnou rolí pro fanoušky tohoto legendárního amerického sitcomu. Vzpomínáte na malou holčičku, kterou v poslední sérii v epizodě Princezna Consuela potká Joey v domě, o jehož koupi má zájem Monica s Chandlerem? Dakota si s Joeym na samém konci po telefonu povídá o jeho kamarádech a „radí“ mu ohledně kariéry. Herečce tehdy nebylo ani deset let.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!