Pekař a Voxel v březnu poprvé společně na Flédě. Zazní nové i léty prověřené songy

Pekař a Voxel v březnu poprvé společně na Flédě. Zazní nové i léty prověřené songy 

Domácí písničkáři Pekař a Voxel poprvé vystoupí společně. Na brněnské Flédě odehraje Pekař 20. března na zastávce Svoboda Tour starší singly z alba Výpověď i novější v čele s hitem Republika. Voxel zazpívá s novou kapelou mimo jiné i song Těhotná či materiál z připravované desky.

Pekař i Voxel v minulosti již oba vystoupili v brněnském klubu Fléda, společně však zatím dosud ne. Premiéru si odbydou 20. března, kdy s Václavem Lebedou aka Voxelem v moravské metropoli poprvé vystoupí také nová kapela. Písničkář svůj looper vyměnil za tři živé muzikanty – kytaristu Petera Juháse, bubeníka Dominika Kopečného a Martina „Cágo“ Cagaše, který hřmí na baskytaru.

Rozhodl jsem se pro kapelu a odbočku z mého dosavadního směřování, vždycky mě totiž strašně bavily kapely označované jako indie folk – prostě akustická banda, která do toho řeže, jako by to byla rocková kapela. Má to energii, ale jsou tam akustické nástroje,“ uvedl v listopadovém rozhovoru pro ČRo.

Na koncertě si diváci poslechnou Voxelovy nové verze starších písniček včetně hitu V naší ulici nebo aktuální singl Těhotná. Čeká je i ochutnávka z chystané třetí desky, kterou chce zpěvák vydat už s kapelou.

Kutnohorský písničkář Petr Štolba alias Pekař doveze na Flédu nejnovější album Výpověď, které zde představil již v loňském roce. To je na rozdíl od předchozí debutové nahrávky #Pekař z roku 2016 výsledkem společné práce celé kapely, v níž Pekaře doplňuje baskytarista Ondřej Soukup, kytarista a zpěvák Lukáš Netík a bubeník Miloš Filip.

Zazní i singl Republika, v němž písničkář kritizuje současný stav domácí politiky i rozmach rasismu v Česku. Pekař ho vydal poslední den roku 2018 jako tečku za oslavami sta let samostatné republiky.  

Foto Facebook Václava Lebedy

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!