Mladí v dubnu opět naladí jazz. Festival odstartuje britská zpěvačka Andreya Triana

Mladí v dubnu opět naladí jazz. Festival odstartuje britská zpěvačka Andreya Triana 

Dvanáctý ročník mezinárodního festivalu Mladí ladí jazz se odehraje od 30. března do 30. dubna. Kromě šesti hlavních koncertů v Praze nabídne i program v regionech, který stejně jako v hlavním městě doplní vzdělávací projekt Mladí ladí dětem.

Festival Mladí ladí jazz tradičně cílí zejména na mladší publikum, tvůrce a interprety. Umělci, které představuje, vnášejí do žánru nové prvky a obohacují ho o vliv jiných hudebních stylů. Letošní ročník zahájí britská zpěvačka Andreya Triana, která do metropole přiveze melodie z chystaného alba Life In Colour.

Dále se můžete těšit na britského hudebníka míchajícího jazz s hiphopem a soulem Alfa Mist nebo na nizozemského producenta, skladatele a dirigenta Jameszoo. Během dubna předvedou své jazzové fúze i jazzpunkeři Edi Nulz, zpěvačka s latinskoamerickými kořeny Yarah Bravo či držitel Grammy Oran Etkin, který vystoupí s českými hudebníky.

Kromě české metropole festival zamíří i do dalších regionů. Stejně jako v předchozích letech vyrazí napříč republikou se vzdělávacím projektem Mladí ladí dětem, který nabídne workshopy a dílny pro nejmenší s držitelem Grammy Oranem Etkinem, jenž se zúčastnil i minulého ročníku.

Součástí festivalu je také soutěž Jazzfruit, do které se do 17. března mohou přihlásit mladé jazzové talenty z tuzemska i ze zahraničí. Soutěž je rozdělena na českou a mezinárodní kategorii. Česká je určena nejmladším hudebníkům a formacím. Do mezinárodní kategorie se mohou přihlašovat muzikanti ze zahraničí i pokročilejší hudebníci z ČR. Finalisté obou kategorií vystoupí na závěrečném open air koncertu festivalu, který se koná 30. dubna 2019 na Karlově náměstí.

Vstupenky jsou již v prodeji. Pro mladé do 26 let je vždy několik prvních desítek vstupenek na každý koncert za speciální cenu 111 Kč. Ostatní jsou pak se slevami.

Z loňského ročníku Mladí ladí jazz. Foto Petr Klapper

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!