Britské hudební ceny získali Calvin Harris a The 1975. Uspěl také George Ezra

Britské hudební ceny získali Calvin Harris a The 1975. Uspěl také George Ezra 

Nejvíc výročních ocenění Brit Awards si odnesli domů DJ Calvin Harris a rockeři The 1975. Z žen ve smíšených kategoriích uspěla jen čerstvá vítězka Grammy Dua Lipa.

V britské metropoli se ve středu večer rozdávaly tradiční Brit Awards, ostrovní obdoba slavných Grammy. Ceremoniál ovládl úspěšný DJ Calvin Harris, který si odnesl sošku za nejlepší singl roku a svoji produkční práci, a také rocková formace The 1975 za nejlepší britskou skupinu a album roku. Prvenství v kategorii britský hudebník získal George Ezra, který se nedávno několikrát ukázal i v Praze a do hlavního města se chystá znovu.

Umělkyně netradičně ovládly počet nominací ve smíšených kategoriích, konečné vavříny už ale patřily pánům v britských hudebních vodách. Jediným vítězstvím v mixu tak disponuje Dua Lipa, čerstvá držitelka dvou cen Grammy, za duet právě s Calvinem Harrisem.

 

Asociace British Phonographic Industry ocenila i nejlepší interprety mimo britské ostrovy. Ve třech kategoriích uspěli rapper Drake, zpěvačka Ariana Grande a skupina The Carters. Cenu za mimořádný přínos hudbě získala Pink.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!