Pronajmout si byt umělecké skupiny Rafani v centru Prahy? Můžete v březnu a dubnu

Pronajmout si byt umělecké skupiny Rafani v centru Prahy? Můžete v březnu a dubnu 

Umělecká skupina Rafani přichází s novým projektem. Tentokrát přeměnila Galerii NoD na plnohodnotný byt, který si lidé mohou pronajmout na dvě a více nocí prostřednictvím služby Airbnb v období mezi 5. březnem a 10. dubnem.

Po dobu jednoho měsíce nabízí umělecká skupina Rafani plně vybavený byt doplněný o vlastní artefakty v domě v Dlouhé ulici v Praze, v jehož přízemí se nachází hudební klub Roxy. Cena za jednu noc činí 1200 korun.

Byt disponuje oddělenou ložnicí s manželskou postelí, nočními stolky, šatní skříní a toaletním stolkem. Pokoj je vybaven sedačkou a dvěma křesílky, z nichž lze pohodlně sledovat televizi. Jídelna je plně vybavena pro čtyři hosty. Toaleta, koupelna a kuchyňka je k dispozici ve sdílených soukromých prostorách. Na patře, kde se nachází byt, je kavárna a malý divadelní sál,“ láká inzerát na internetové platformě Airbnb.

Projekt Art Apartment in the Heart of the City si klade za cíl otestovat hranice sdílené ekonomiky, otevřít otázku zodpovědnosti za veřejný prostor a problematiku nedostupnosti bydlení pro stálé obyvatele center metropolí.

Interiér bytu umělecké skupiny Rafani. Foto archiv Airbnb

Loni jsme dramaturgii Galerie NoD začali více směřovat ke komunikaci aktuálních společenských a environmentálních témat. Výstavy chápeme jako příležitost k širším veřejným debatám a jako nástroj ke zvýšení povědomí o jednotlivých problematikách,“ uvedl umělecký ředitel Galerie NoD a kurátor výstavy Pavel Kubesa.

S proměnou městského centra máme jak osobní zkušenosti, tak ji pozorujeme i v samotném okolí Experimentálního prostoru NoD. Proto jsme se otevřeli rafanské iniciativě a plně podpořili jejich záměr přeměny galerie na byt určený pro krátkodobé pronájmy. Zajímají nás reakce veřejnosti, ubytovaných hostů, ale i samotného zastoupení společnosti Airbnb v Česku,“ dodal.

Součástí projektu bude diskuzní platforma, která se zaměří na téma sdílené ekonomiky, „kapitalismu platforem“ a gentrifikace městských čtvrtí za účasti umělců a výrazných osobností z řad ekonomie, architektury a urbanismu, komunální politiky a zástupců zprostředkovatelských platforem.

Foto archiv Airbnb

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!