Momenty z nočního New Yorku přivezou do Prahy australští The Paper Kites

Momenty z nočního New Yorku přivezou do Prahy australští The Paper Kites 

Melbournská kapela The Paper Kites se po třech letech vrátí do Rock Café. Na pražské publikum čeká 25. listopadu směs subtilního indie popu a australského folkového písničkářství. Těšit se můžou na singly ze dvou loňských desek, na nichž uskupení zhudebnilo své zápisky z nočních jízd vlakem a pozorování spícího New Yorku.

Inspirací pro aktuální desku s názvem On The Corner Where You Live, kterou The Paper Kites představí v české metropoli, byl pro kapelu výhled z newyorského hotelu na protější budovu. „Z toho okna jsme viděli, jak se lidé vrací v noci domů. Bylo to jako pozorovat živé umění. Deska je sbírkou příběhů lidí žijící v oné budově. Chtěli jsme zachytit momenty, pocity a příběhy,“ nechal se slyšet frontman skupiny Sam Bentley.

Na novém albu spolupracoval americký hudebník a držitel Grammy Peter Katis, jenž je spojen i s kapelami The National nebo Interpol. O pouhých pět měsíců dříve vydali The Paper Kites nahrávku pojmenovanou On The Train Ride Home, kterou budou mít také čeští fanoušci možnost si naživo poslechnout.

The Paper Kites vznikli v roce 2010 původně coby dvoučlenné uskupení spolužáků Sama Bentleyho a Christiny Lacy. Ještě téhož roku k sobě přizvali další tři hudebníky – Sama Rasmussena, Davida Powyse a Joshe Bentleyho – a vydali svépomocí průlomový singl Bloom.

Tento přístup jim vydržel a projevil se i v natáčení vlastních klipů. Druhé album twelvefour vydali o pět let později. To obsahuje pouze skladby složené mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od pátku 22. února, pořídíte je za 395 Kč.

Foto archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rock Café nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Rock Café

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!