Gaia Mesiah ví, jak udělat show. Tentokrát se předvedli Pražským fanouškům v Lucerně

Gaia Mesiah ví, jak udělat show. Tentokrát se předvedli Pražským fanouškům v Lucerně90%

Okolí Lucerna Music Baru ještě před osmou hodinou zelo prázdnotou a vnitřní podzemní prostory nevypadaly jinak. Několik rockově vyhlížejících nadšenců postávalo u prázdného pódia a zbytek hledal zábavu ve sklence alkoholu u baru. Až s Gaiou Mesiahou přišla do klubu ta správná nálada a pořádná show.

Přesně dle plánu se patnáct minut po osmé objevila na jevišti skupina Dreddy Sepsama. Mladí hoši se však dlouhých čtyřicet pět minut drželi ve stejném tempu, rytmu i náladě, což v klubu zapříčinilo lehce znuděnou atmosféru. Jeden song jako druhý. Alternativní punková hudba říznutá hip hopem doprovázená nepříliš procítěným rapem nás v momentě, kdy jsme si na ni zvykli, začala uspávat.

Po závěrečných tónech od skupiny Dreddy Sepsama nenásledovalo obvyklé vytleskávání „ještě jednu“. Naopak se jistí odvážlivci uchýlili k bučení a palcům dolů.

Skalní fanoušci Gaia Mesiah tušili, že se celý večer neponese ve stejném duchu, a v mezičase se s očekáváním sbíhali v okolí pódia, až vyplnili všechen prostor.

S prvními povědomými tóny se dav neubránil radostným výkřikům a kapela se za bouřlivého potlesku začala zjevovat na pódiu. Hned na začátku první písně ukázala zpěvačka Marka Rybin, kolik se v ní skrývá energie. Za neustálého poskakování, tančení a vrtění se předváděla famózní pěvecké výkony po zbytek večera. Svým hlasem nás nepřestává překvapovat.

Aby fanoušci nemuseli čekat na své známé hity příliš dlouho, naservírovala jim ještě začerstva legendární Mananu, která roztančila a rozezpívala i poslední lenivce posedávající na schodech. Jestli se v klubu našel někdo Gaiou Mesiahou nepolíben, musel se jednoznačně stát jejich dalším fanouškem, ať už ho uchvátila kytarová sóla Katky Pelíškové, basová Joshe Stewarta nebo energické bubnování Míši Moravcové.

Závěrečné vytleskávání přídavku Mesiaha opravdu hodně šponovala, ale nadějné výkřiky nepolevovaly. Fanoušci dali jasně najevo, že i po tolika letech jsou jim stále věrní. Pro mnoho z nich byl živý koncert kapely opravdu vymodlený, protože tu vlnu živosti, energie a pozitivní nálady, kterou na nás přenesli, nenapodobí sebelepší nahrávka. I když novému albu, které ten večer náležitě pokřtili, samozřejmě fandíme.

Foto: Pavla Harmanová

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!