Hudební novinky, týden #7: Famózní Twenty One Pilots, Grammy a předskokanka Lenny

Hudební novinky, týden #7: Famózní Twenty One Pilots, Grammy a předskokanka Lenny 

Sedmý týden v roce nabídl zajímavé novinky i skvělou show multižánrové dvojice z amerického Ohia. Nabízíme hudební přehled všeho, co vám mohlo uniknout.

Ačkoliv v Praze koncertovala i populární francouzská zpěvačka ZAZ (článek k jejímu druhému koncertu máme zde), největší událostí od 11. do 17. února bylo jistě vystoupení Twenty One Pilots v rámci Bandito tour v O2 areně. Vše o vyladěné show po zvukové, světelné i efektní stránce si přečtete v našem reportu. Za zmínku však stojí i Jeremy Loops a jeho pozitivní show v pražské Lucerně. “Koncertu zalitému sluncem a radostí chybělo snad jen teplo a koktejl u moře,” píšeme v hodnocení.

Velkou únorovou novinkou je oznámení předskokanky na koncertu Mikea Shinody, bývalého člena Linkin Park. Publikum na jeho koncertě 19. března rozehřeje česká zpěvačka Lenny. V Los Angeles se také předávaly výroční ceny Grammy. Zlaté gramofonky v předních kategoriích tentokrát netradičně sesbírali zástupci rap žánru. Výhra ale neušla ani stálici Lady Gaga.

Na začátku února si svět připomínal smutné výročí. Šedesát let od takzvaného dne, kdy zemřela hudba. Tehdy totiž tragicky zahynul jeden z králů rokenrolu Buddy Holly. Jeho přínos a další legendy rokenrolu přopomínáme v našem výběru. Stejně tak si pozornost vysloužilo jubileum ikonické desky skupiny Pink Floyd, The Wall. Letos uběhne čtyřicet let od jejího vydání.

V osmém týdnu roku 2019 se můžete těšit na report a fotografie z koncertu Bastille a brzy také na videotipy na měsíc březen. Mezitím si připomeňte únorové zážitky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!