Hororová série RockOpery pokračuje, po Vymítači přichází Frankenstein

Hororová série RockOpery pokračuje, po Vymítači přichází Frankenstein  

RockOpera Praha představí 10. dubna adaptaci slavného románu Mary Shelleyové Frankenstein. Dílo autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest bude pokračováním hororové série divadla, která začala na Silvestra 2018 velmi populárním Vymítačem.

Hlavních rolí se ujmou Viktor Dyk jako Monstrum a Honza Toužimský jako doktor Frankenstein. Na jevišti je doplní známá tvář z Vymítače, a především zakladatelka RockOpery Pavla Forest v roli služebné Justýny, společně s vycházející pěveckou hvězdou Honzou Tláskalem. Na scéně nebude chybět ani další hvězda Vymítače, Magdalena Tempírová, která s postavou ďábla oslovila rockové publikum skvělým growlingem v kontrastu k panenkovskému vzhledu. Tentokrát se ujme role vraždícího maniaka v těle oživlé dětské hračky.

„Na románu Frankenstein nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu, a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest, a doplňuje, že chystaná inscenace bude i pro zkušené skalní fanoušky divadla neobvyklá a šokující.

Irina Andreeva do choreografie opět zapojí Rockovou akademii RockOpery Praha, která stejně jako ve Vymítači uchvátí diváky sborovým zpěvem ve stylu Orffovy Craminy Burany, který vedle moderního metalu představuje velkou inspiraci pro skladatele a uměleckého ředitele divadla Milana Steigerwalda.

Foto: Martin Paldu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!