Jako zemětřesení. Živelní Skunk Anansie oslaví čtvrtstoletí i koncertem v Praze

Jako zemětřesení. Živelní Skunk Anansie oslaví čtvrtstoletí i koncertem v Praze 

Pražskou zastávkou během turné londýnské kapely Skunk Anansie bude 25. července koncert v Lucerna Music Baru. Na světová pódia vyrazí oslavit 25. výročí založení skupiny a fanouškům odehrát největší hity ze šesti vydaných desek.

Kapelu Skunk Anansie založila britská čtveřice Skin (Deborah Dyer), Cass (Richard Lewis), Ace (Martin Kent) a Mark Richardson v roce 1994. Od počátku byli radikální – míchali vlivy různých kultur a osobností v uskupení. „Byli jsme jako zemětřesení,“ shrnula jejich vstup na hudební scénu zpěvačka Skin.

Jejich divoká vystoupení plná energie, hluku a originality zprvu rezonovala britpopem, brzy se však začali odlišovat. Skunk Anansie měli ve své DNA třaskavou směs rasy, pohlaví, sexuality, kulturních a hudebních vlivů. Působili jako outsideři, kteří chtěli ukázat, že je možné být jiný.

Do povědomí se zapsali úspěšnými hity z druhé poloviny devadesátých let – Little Baby Swastikkka, Selling Jesus, Weak, Hedonism (Just Because You Feel Good), I Can Dream nebo Charlie Big Potato. Všechny zmíněné songy se objeví na výročním albu 25LIVE@25, se kterým kapela vyrazí na letošní turné a které si v létě bude moci naživo poslechnout i pražské publikum.

Vstupenky budou v prodeji od pátku 22. února od 10 hodin za 790 Kč, na místě v den koncertu je pořídíte za 900 Kč.

Foto archiv D SMACK U PROMOTION

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!