Na nové výběrovce Toma Pettyho bude i nikdy nevydaná píseň. Doopravdy

Na nové výběrovce Toma Pettyho bude i nikdy nevydaná píseň. Doopravdy 

Nové výběrové album hitů Toma Pettyho, který před necelým rokem a půl opustil tento svět, má vyjít letos na začátku března. Kromě proslavených skladeb bude Best of Everything obsahovat i písničku, která předtím nikdy vydaná nebyla.

Už druhé posmrtné album amerického hudebníka Toma Pettyho vyjde letos v březnu. Na dvoudílném Best of Everything, jak se bude album jmenovat, najdou posluchači skoro čtyřicet skladeb včetně osvědčených kousky jako Free Fallin', Learning to Fly, American Girl, I Won’t Back Down nebo Mary Jane’s Last Dance. Kromě toho se na něm objeví ale i znovu objevená, nikdy nevydaná píseň For Real.

Tu nahrál Tom Petty už v roce 2000, sedmnáct let před svou nenadálou smrtí předávkováním sedativy a analgetiky. Spolu se svou doprovodnou skupinou The Heartbreakers jeli do kalifornského studia Billa Bottrella, kde chtěli nahrát novou verzi skladby Surrender. A když už tam byli a zbyl jim čas, natočili i For Real, kterou pak ale na žádné album nedali a nevyšla ani jinou cestou.

For Real je chytlavá balada s jemným začátkem, kdy Pettyho specifický hlas doprovází jen akustická kytara, klavír a tamburína. Ten se přelije do plného rockového zvuku s bicími a elektrickou kytarou. Její text můžeme chápat jako jakési vyznání vysloužilého hudebníka: „Nedělal jsem to pro žádný časopisy,“ sděluje v ní světu Petty. „Ani pro žádný videa nebo CEO. Dělal jsem to doopravdy, dělal bych to zadarmo, dělal jsem to pro sebe,“ zpívá.

Album Best of Everything vyjde už jako druhé posmrtné album Toma Pettyho. Tím prvním byla sada alb s výběrem Pettyho písní nazvaná An American Treasure, která se na rozdíl od nyní chystaného alba vyhýbala hitům a představila spíš méně známé kousky i dosud nevydaný hudební materiál. Ani Best of Everything ale nebude jen plná hitovek. Objeví se na ní třeba méně hrané skladby jako Square One, Dreamville a Trailer, stejně jako doposud nevydaná verze The Best of Everything z Pettyho alba Southern Accents z roku 2016. Díky ní dostalo nové album snadno svůj trefný název.

Kromě toho zveřejnil kytarista Heartbreakers Mike Campbell svůj nápad na vydání živého alba kapely z jejich legendárního vystoupení v klubu Fillmore v San Franciscu roku 1997.

Zdroj: Rolling Stone, Tom Petty

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!