GAIA MESIAH se opět dere na povrh, v pražské Lucerně se chystá pokřtít své nové album

GAIA MESIAH se opět dere na povrh, v pražské Lucerně se chystá pokřtít své nové album 

GAIA MESIAH se letos opravdu snaží, aby je bylo pořádně vidět i slyšet. Poté, co v pátek 2. února vydali své nové album Excellent Mistake, zahájili celorepublikové turné. Pražští fanoušci se na rokovou skupinu mohou přijít podívat už 19. nebo 20. února do Lucerna Music Baru a zároveň se stát součástí koncertního křtu nového alba.

Na nové album si skupina musela počkat celých dvanáct let, ale úsilí členů se vyplatilo. Excellent Mistake se svou náladou přibližuje debutovému albu Ocean. Do alba se podařilo dostat osobitý drajv kapely i její až nakažlivou energii. Plně autorská a barevná hudba nevede k netečnému poslechu.

„Excellent Mistake je skutečným odrazovým můstkem z naší minulosti do současnosti a do naší budoucnosti. Zesílili jsme jako skupina i osobně jako jednotlivci a z naší hudby je to cítit,“ míní o studiové novince baskytarista Josh Stewart. A s tvrzením, že se skupina vrací ke svým kořenům, souhlasí i kytaristka Katka Pelíšková alias Morella: „Pro mě nové album znamená tvůrčí satisfakci, naplnění hudebních vizí, jakousi sklizeň dávno zasetých a pozvolna zrajících témat.“ 

Zpěvačka Marka Rybin zároveň přiznává, že jejich nová tvorba je samozřejmě ovlivněna i několikaletým osobním vývojem: „Nová tvorba byla z mé strany ovlivněna osobním vývojem, kterým jsem procházela hlavně během uplynulých dvou let. Nazvala bych to osobní transformací, kdy jsem se rozhodla převzít odpovědnost za svůj život, což znamená podílet se na věcech aktivně. Je štěstí, že člověk má v takovém období možnost se realizovat a tu energii, která je těžko uchopitelná a popsatelná, směřuje do něčeho, co má takovýto výsledek. A ten se mi líbí, fakt moc.“

Věříme sobě, kapele a tomu, co děláme – rock’n’rollu. Dostalo se nám zázemí, plné tvůrčí svobody a nakopnutí k neprodlené tvorbě. My jsme tu nálož důvěry a očekávání vrazili producentovi Amakovi v Golden Hive Studiu do náruče a toto spojení se ukázalo býti čarovné a produktivní,“ uzavírá vše bubenice Miša Moravcová.

Koncertním křtem nového alba v Praze celorepublikové turné kapely rozhodně nekončí. Fanoušci si GAIA MESIAH mohou užívat až do konce dubna.

GAIA MESIAH – Excellent Mistake Tour 2019

07.02. - Kutná Hora – Česká 1

08.02. - Liberec – Klub Bunkr

09.02. - Pec Pod Sněžkou – KlonDike

15.02. - Pardubice – Žlutý pes

16.02. - Havlíčkův Brod – Klub Oko

19.02. - Praha – Lucerna Music Bar – Koncert #1

20.02. - Praha – Lucerna Music Bar – Koncert #2

22.02. - Vysoké Mýto – M Klub

23.02. - Olomouc – S Klub

27.02. - Brno – Klub Fléda

28.02. - Ostrava – Rock and Roll Garage

01.03. - Valašské Meziříčí – M-Klub

02.03. - Frýdek Místek – Klub Stoun

08.03. - Plzeň – Žebřík

09.03. - Vroutek – Kulturní Dům

15.03. - Prachatice – Klub Kandlák

16.03. - Písek – Divadlo Pod Čarou

23.03. - Teplice – Klub Hvězda

26.04. - Dobříš – Kulturní Dům

Foto: Pavla Hartmanová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!